Ужице: „Гађали“ Вучићеву слику јајима, па добили 30 дана притвора

0
(Фото: Твитер)

Већи број малолетника приведен је уз кривичну пријаву и притвор од 30 дана, након што су осумњичени да су на протестима у Ужицу гађали јајима и парадајзом транспарент са ликом Александра Вучића испред просторија СНС-а.

Братанац Невене Пантић један је од младих који су у полицијској станици задржани на 48 сати, под сумњом „насилничког понашања на јавном скупу“. Иако је стајао мирно, чак ни не пипнувши поменута јаја, против овог двадесетдвогодишњака покренут је кривични поступак.

– Овакав поступак полиције и кривично гоњење деце без икаквих доказа сматрам демонстрацијом
силе и репресије над протестантима – каже Пантић, додајући да су снимци са скупа доказ који побија кривичну пријаву.
Са Пантић је на скупу била и њена осмогодишња ћерка, те каже, да је њен братанац планирао било какве изгреде, не би кренуо са њима.

– Никакве везе ни са јајима, ни са парадајзом, који су ових дана изгледа постали убитачно оружје, није имао – објашњава Пантић.

Њен братанац се полицији јавио сам, али судија је ипак овом младићу на саслушању притвор продужио на 30 дана због, како је наведено, могућег утицаја на остале сведоке и како не би поновио кривично дело за које се терети.

Међу приведенима, осим њеног братанца, Пантић каже да је приведена и једна петнаестогодишња девојчица којој је једва дозвољено да се брани са слободе.

Иако су многи од младих, како тврде сведоци, али и снимци са протеста, само стајали мирно и нису гађали транспарент, током наредног протеста је такође након бачених 5 до 10 јаја, незванично приведено још 3 малолетника.
Kуриозитет ове ситуације је, како наводи Пантић, и то да се полиција није кретала градом у својим возилима, већ у возилу хитне помоћи.

– Полиција није полицијским колима патролирала да их пронађе, већ су патролирали у колима Хитне помоћи, да случајно деца не би побегла ако виде полицијски ауто – објашњава Пантић.

Оно што је још занимљиво јесте да су инспектори били стратешки распоређени са телефонима којима су снимали скуп, а привођења су се одиграла тек наредног јутра.

– Месец дана притвора, причамо о јајима и парадајзу и причамо о банеру, ништа чак није бацано ни на човека, Ништа разбијено, нема штете никакве, али сви имају кривичне пријаве – каже у неверици тетка приведеног двадесетдвогодишњака.Директно.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.