Кога на чело протеста: Григорије слуга Ватикана или Антоније Божији пастир?

5

монах Антоније

Синоћ је одржан и пети протест по реду. Можда је са једне стране било најмање протестаната али они који су били присутни могли су сведочити да је било најлепше вече протеста, ако један вид незадовољства одражен у протесту може да се назове лепим.

На оном месту где и буквално и симболично стоји капија улаза у ком коњи јашу људе састали су се незадовољни народ и монах Антоније са својим истинољупцима, људима који већ четири године непрекидно одржавају суботње литије.

Па и они скептици који овог Човека који, понављам, четири године пркоси режиму, упозорава народ на све ово што нас управо сналази, који се истовремено бори и са сопственим животом, али који је својом бескомпромисном упорношћу успешно одолео свим могућим нападима режима и остао на истом путу – путу борбе за православну Србију. Сам монах Антоније ће се можда и згрозити над овим речима хвале, будући да за разлику од обичних људи тиме не воли да храни своју сујету, а опет речено није никаква похвала већ истина.

Ништа што се не може пронаћи на интернету, ништа што се не може осетити из његових бројних говора којих има на стотине. Уосталом и последњих пет дана видели смо га више пута где голорук из руку полиције отима младиће. И то какве полиције? Ове која без милости пребија и момке и девојке. Свестан и свог оштећеног здравља и могућности да заврши у затвору, дакле то није само адреналин већ и карактер који само показује ону црту код људи који се боре за сваког човека а не само за себе.

Прочитајте још:  Кривокапић још више криви капу, ал чију




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зашто овај увод о Антонију? Зато јер је систем, УДБА, БИА, ЦИА, (може га звати како год ко хоће), препознала да је Србија ипак православна земља и да Срби, ма колико то убијали у њима пре ће поћи за идејом православне Србије , него што ће поћи за већ излизаном опозицијом и лажним патриЈотама.

Зато већ извесно време, прво скромно а затим све агресивније натура да на место протеста доведе немачког владику Григорија. Ову сумануту идеју одмах су кренули да протежирају Влада Георгијев, Татјана Војтеховски и сви они утицајни твитераши који су неколико дана раније били шокирани одлуком владе Србије да извесна новчана средства уплати за изградњу Храма Светог Саве.

Одушевљени критикама владике који се такође згрозио, еј православни владика се згрозио што ће једна православна земља да уплати новац за завршетак највећег православног храма на Балкану, они су већ тада, као да су нешто “предосетили” себи за новог гуруа поставили тог разумног владику. Који је толико разуман био да је за време короне први затворио храм, одрекао људе од причешћа, литургија, молитви, јер здравље је испред свега. Па и пар дана него ли је почео да се намеће за вођу протеста критика због храма била упућена управо због здравствене ситуације, забринути гуру је тврдио да новац у овом тренутку треба да се улаже у болнице а не у храмове! Како ће забога онда у овом новом таласу епидемије, према речима медија далеко горем него што је био и први талас, он да буде на челу протеста једном од, исто како наводе режимски медији леглу заразе?!

Прочитајте још:  Колико ће времена нама требати да схватимо да се свет већ налази у вртлогу трећег светског рата

Или су ти утицајни твитераши мислили да би протесте било најбоље преселити на интернет, као црногорске литије, па да тиме , из Немачке руководи владика Григорије?!

Али који је циљ протеста, ако се сам потенцијални, али не дај Боже и изабрани, вођа плаши епидемије против чије лажи и последица у виду логора и опште и економске пропасти , између осталог, жели да се бори овај народ?!

Уопште ко је владика Григорије? Особа која нема ништа мање афера од Дачића, Ђиласа, Тадића, Вучића, пријатељ свих режима, свих власти и Србије и републике Српске. Нескривени екумениста, материјалиста, човек који више од мантије воли неки кошуљица кежуал лук.

Особа за коју саме руске службе на својим медијима отворено тврде да је амерички човек, неко коме је главна веза била управо Морин Kормак. Исти руски и документи потврђују да је Григорије у контакту са израелским држављанином Самуелом Авиатаром, иначе пензионисаним обавештајцем Мосада, који је братска служба ЦИА.




Неко кога је и сам патријарх пре неколико дана прозвао са питањем : Зашто сам није градио болнице по републици Српској него је од новца који је такође добијао из буџета и Србије и републике Српске градио хотеле, ергеле, винарије…

И побогу какав то духовни пастир, још владика Српске православне цркве више верује лекарима који не знају ништа о самом вирусу , него да се узда у Божију помоћ!

Можемо да се подсећамо година и година које је провео у републици Српској као владика, и све те године обележиле су афере са новцем, марифетлуцима, свему оном што не приличи ни најгорем политиканту а камоли једном владици и на крају само да се запитамо – која је разлика да челу протеста против Вучића биде Ђилас, Сташа Зајевић, владика Григорије или сам Вучић?

Прочитајте још:  Путин: Ценимо оно што ради Србија, Русија ће помоћи својим српским пријатељима

Разлике нема!

Протести са њим на челу осуђени су на пропаст, ако их пропаст са оном седељком Вука Велебита и осталих другосрбијанских Сорошевих перјаница већ није угушила. А ако и буду утихнули, добра ствар је да постоји воља и да је прво вече протеста где је спонтани народни дух дигао Србију на ноге вратио преко потребну наду.

Оно што никад неће утихнути, бар до ослобођења Србије и њеног повратка на једини истински пут – пут православља, јеси литије монаха Антонија, сваке суботе у пола четири поподне.

Весна Веизовић



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Djavoimani u svim crkvama postoje, to nije cudno ! Cudno je da neki vidjeni ljudi su ovih dana zdusno reklamirali tog olosa. Secam se ko danas, kad je dnevnik na srpskoj televiziji citao pismo igumana manastira Tvrdos save, upuceno Dodiku : Molim te da intervenises zbog blokade racuna naseg kombinata, to je neki nesporazum. Evo propade mi odmor na ,,Havajima,, pa kad se vratim, sve cu ti objasniti ! Blokada je uradjena, jer pri tom radnici 6 meseci nisu imali primanja, verovatno su se odricali da im njihov gazda sava se lepo odmori ! Za neuke ili one koje se prave neuki : Vlasnik kombinata i svih hotela i gradjevina je ovaj biskup. Ko hoce da zna sta sve taj olos poseduje :
    http://nebojsavukanovic.info/pismo-sinodu-spc-i-patrijarhu-srpskom/
    Takodje molim za neuku gamad koja ga podrzava, Gospode oprosti im, nisu pravi pravoslavni Srbi i zato neznaju sta rade !

  2. Након синхронизоване акције власти и “опозиције” на тему текста из 2013. у 2020. у Данасу, око Владике Григорија и свих ових дешавања СЕДНИ ДОЉЕ на NDH1 око протеста, човек мора бити екстремно глуп, или безобразан да не види оно што и Филип Вишњић види.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *