Седам ЧАРОБНИХ ЧАЈЕВА који могу да замене вештачку ХОРМОНСКУ ТЕРАПИЈУ

0

(Фото: Фото: Пиксабеј)

Нервоза и таласи врућине, као и нередовна менструација су први знаци да је жена закорачила у нову еру живота. Жене које раније уђу у менопаузу имају већи ризик од срчаног и можданог удара, па лекари препоручују хормонску терапију као “продужење” младости.

Међутим, данас већина жена одбија да прими хормонску терапију, јер се плаше контраиндикација као што су малигна обољења, обилног крварења, формирања тромба, запаљења вена… Ове жене спас и олакшање у менопаузи с правом траже у природним препаратима.

Исхрана

Први корак ка природном превазилажењу проблема менопаузе је исхрана. Полако избаците масну храну и уводи што више поврћа и воћа.

Бели шећер треба замените медом. Уместо млечне треба се засладити црном чоколадом. Алкохол треба пити само на слављима, а у свим другим приликама зелени чај. Дневно треба пити што више воде, јер валунзи доводе до знојења и дехидратације, а самим тим и умора и суве коже.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Тежина

Већини жена највећи проблем је тежина, јер дијете више немају ефекта. Иако се жене крећу и вежбају као некада примећују да им се око стомака сакупљају масне наслаге.

Дијете не помажу само избегавање слане хране.
Једини спас је избегавање шећера и слане хране. Грицкалице су најстроже забрањене, мајонез, тесто, зрели сиреви, али и алкохол. Млечне производе треба користити, али са што мање масти.

Хормони

Жене које не желе да узимају хормонску терапију могу да ублаже тегобе и надокнаде дисбаланс биљним препаратима уз помоћ биљке конопљике. У исхрану треба уврстити соју, јер има естрогено дејство на организам. Такође, треба јести што више нара.

Прочитајте још:  Ово је најздравије воће на свету




Наиме, недостатак естрогена ни на који начин неће утицати на сексуални живот, јер истраживања показују да је старосна група жена од 31. до 45. година сексуално најактивнија, а за њима следе жене од 45. до 55. године, док су тек на трећем месту жене од 18. до 31. године.

Чај за дисбаланс хормона

Листови црвене детелине садрже фитоестрогене који помажу женама које имају дисбаланс хормона. Шољу пуну цветова црвене детелине треба прелити литром прокуване воде која је мало охлађена. Посуда се поклопи и одстоји преко ноћи. Дненво се могу попити највише четири шоље, а мешавина се пије најдуже два дана.

Чај за надут стомак
Женама у менопаузи је надут стомак и отичу руке и ноге, што је последица умора, превише соли у исхрани или слабије циркулације. Кашика бобица клеке се прелије са два децилитра кључале воде, поклопи и сачека 10-15 минута. Овај чај не смеју да пију људи са болесним бубрезима.

Чај против валунга
Жалфија је богата танинима који смањују претерано лучење телесних сокова. Ублажава и ноћно знојење. Кашика суве жалфије се потопи у кључалу воду. Током дана се пију до три шоље. Уколико се осети надраженост слузокоже, треба пити више воде.

Чај за бољи сан
Уместо лекова за смирење, жена би после напорног дана пуног стреса требала да попије чај од матичњака. У прокључалу воду треба потопити једну до две кашичице свежих (или сувих) листова матичњака. Чај од матичњака се пије сат времена пре одласка у кревет.



Магазин новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *