Бугарска влада подноси оставку због протеста?! (Видео)

1

Протести у Бугарској (Фото: YOUTUBE/PRINTSCREEN/DIMITER KENAROV)

Руководство владајуће ГЕРБ (Грађани за европски развој Бугарске) навели су три опције изласка из настале ситуације у земљи, јавио је Бугарски национални радио.

Протести су били главна тема разговора на састанку премијера Бојка Борисова са шефовима главних Министарстава и градоначелником Варне Иваном Портнихом.




Прва опција изласка из кризе – оставка Владе, именовање привремене владе и одржавање превремених парламентарних избора. Већина демонстрраната ипак, мисли да ова опција представља ризик за реализацију енергетских пројеката.
Друга опција – формирање експертске Владе која ће завршити мандат садашње Владе – са новим министрима и новим премијером.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Трећа опција предвиђа смену свих министара, смену Борисова и реализацију свих обавеза под управом потпредседника Владе Томиславом Дончевим.

Одлука ће бити донета након повратка Бојка Борисова из Брисела, где ће он учествовати на седници Савета Европског унија. Седница ће бити одржана за викенд.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Бугарска влада подноси оставку због протеста?! (Видео)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *