НЕШТО КРИЈУ? Британија обуставља да објављује број умрлих од короне

0

Надлежни у Великој Британији саопштили су да привремено обустављају свакодневно објављивање најновијих података о смртном билансу пандемије коронавируса.

То те одлуке је дошло због сумњи да је та статистика претерана.
Наиме, британска влада наложила је ревизију методологије израчунавања броја умрлих пошто су стручњаци упозорили на то да је, због начина на који је евиденција о умрлима до сада вођена у Енглеској, слика тог статистичког параметра можда искривљена у поређењу с другим деловима Уједињеног Краљевства.

Привремену обуставу објављивања података о броју умрлих влада је образложила саопштењем у којем се истиче да се у преминуле од КОВИД-19 по тренутној методологији убрајају сва лица која умру после добијања позитивног налаза на тестирању на корона вирус, а да се при томе не узима у обзир временски период који протекне од тестирања до тренутка смрти.
У саопштењу се наводи да ће свакодневно објављивање података о смртном билансу пандемије бити настављено када овај проблем буде решен.

Ревизију начина вођења евиденције у петак је наредио британски министар здравља Мат Хенкок, после тврдњи групе стручњака да, по садашњој методологији, чак и КОВИД позитивни који се успешно излече „а после три месеца умру од срчаног удара или их прегази аутобус“ безразложно бивају сврстани у преминуле од КОВИД-19.

Према актуелним званичним подацима, КОВИД-19 је у Великој Британији однео више од 45.000 живота, што је више него у било којој другој земљи Европе, подсећа Ројтерс.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.