Забринутост на Кавказу: Руски војни званичник објашњава зашто је Путин изненада дигао војску

0

Руска војска у Србији (Фото: mod.gov.rs)

Провера борбене готовости руске војске је припрема за војне вежбе „Кавказ-2020“ и нема никакве везе са ситуацијом на граници Јерменије и Азербејџана, саопштио је заменик министра одбране Русије Александар Фомин.

Фомин је нагласио да је руска војска својевремено обавестило иностране партнере о „циљевима и задацима мера које се спроводе током изненадне провере борбене готовости војске“.
Догађај се изводи на 35 копнених и 17 морских полигона.

У провери борбене готовости учествује 150.000 војника, око 400 летелица, више од 26.000 јединица наоружања, војне и специјалне технике и више од 100 бродова.




Фомин је нагласио да је провера важна фаза у припремама за војне вежбе „Кавказ-2020“.
Он је обавести да ће у понедељак бити одржан брифинг за војне аташее на којем ће им бити саопштени детаљи са изненадне провере.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У медијима су се јуче појавиле информације да је руски председник изненада подигао војску због ескалације сукоба на граници Јерменије и Азербејџана. Министар одбране Азербејџана Закир Гасанов је тим поводом позвао руског колегу Сергеја Шојгуа. Међутим, руски министар га је уверио да то нема никакве везе са сукобом на Кавказу.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *