Милорад Додик: Нема бољег браниоца српских интереса на Косову од Вучића

4
додик

Додик и Вучић (Фото: Tanjug / INSTAGRAM / buducnostsrbijeav / an)

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је мисли да су власти и полиција у Србији били исувише коректни током прошлонедељних протеста у Београду и другим градовима широм земље.

“Гледајући рушење и насиље у Београду, мислим да су власт и полиција били исувише коректни. За сваки напад на полицајца требало је узвратити жешће. Амерички полицајац пуца у човека за ког сумња да је претња за његов живот”, казао је Додик за “Политику”.




Говорећи о преговорима Београда и Приштине који су настављени у Бриселу, Додик је рекао да за то председник Србије Александар Вучић мора да има апсолутну подршку Србије.

“Вучић мора да има апсолутну подршку, која би га још више обавезивала, а не да се суочава са сталним нападима како жели разграничење, а можда баш они који га нападају прижељкују тако решење, па праве ту врсту атмосфере”, оценио је Додик.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додик је рекао да је уверен да нема “бољег браниоца српских интереса на Косову” од Александра Вучића.

“Преговарачи из Београда, с Вучићем на челу, сигурно неће учинити ништа на штету краткорочних или дугорочних интерсеса српског народа и српске држава”, казао је Додик.



(Бета)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Милорад Додик: Нема бољег браниоца српских интереса на Косову од Вучића

    1. Dodik je svercovao naftu sa vlasnikom HAPPY- TV Peconijem, a u Republiku Srpsku i rovinjske cigarete Rpnhil. Zato ga u Banjaluci zovu imenom “Mile Ronhil”. Neposredno posle rata u BiH, pokusao je da sa nekim nemackim biznismenom sklopi posao oko uvoza opasnog medicinskog otpada koji je trebalo da se skladisti na podrucju Manjace, ali mu se to izjalovilo jer su to otkrili i objavili neki listovi iz Banje Luke. Jedan je od najbogatijih ljudi na Balkanu.
      Nedavno je porodica Milorada Dodika kupila firmu ubijenog biznismena Slaviše Krunića ,
      vidi link:
      https://www.rtvbn.com/3988975/firmu-pokojnog-krunica-preuzima-porodica-dodik

      Firmu pokojnog Krunića preuzima porodica Dodik

      “Sector ADS” u prethodne dvije godine imala je godišnje prihode od nešto ispod milion KM. Krunić je bio poznatiji kao vlasnik veće kompanije “Sector Security”.

      REPUBLIKA SRPSKA 27.07.2020 | 20:29
      Firmu pokojnog Krunića preuzima porodica Dodik
      Banjalučka kompanija “Prointer” preuzela je firmu “Sector ADS”, piše BiznisInfo. “Prointer” je jedna od najvećih domaćih IT kompanija, dok je “Sector ADS” jedna od firmi koje su bile u vlasništvu ubijenog biznismena Slaviše Krunića.

      Kako saznaje BiznisInfo, firma “Sector ADS” u prethodne dvije godine imala je godišnje prihode od nešto ispod milion maraka. Krunić je bio poznatiji kao vlasnik veće kompanije “Sector Security”. U njegovim kompanijama ukupno je radilo više hiljada ljudi.

      Pretežna registrovana djelatnost “Prointera” je trgovina na veliko, računarima, perifernom opremom i softverima.

      Pretežna registrovana djelatnost firme “Sector ADS” su “ostale uslužne djelatnosti u vezi sa informacijskom tehnologijom i računarima, što se posebno odnosi na upravljanje dokumentacijom i zaštitom iste”.

      Dvije kompanije su prije nekoliko mjeseci potpisale ugovor o kupoprodaji i prenosu udjela. U međuvremenu su i regulatori odobrili ovu akviziciju.

      (BiznisInfo)

  1. Tako je ovaj poklonik NATO-a, Milorad Dodik, hvalio i Borisa Tadica. Kasnije je podrzavao i Vucicevu ideju o “razgranicenju na KIM”. O tome je nekada dao i intervju na nekadasnjem sajtu vaseljenska.com.

    Prilikom otvaranja americke ambasade u Sarajevu, M. Dodik ke u prisustvu nekadasnjeg minstra spoljnih poslova BiH Igora Crnadka, prisao Hilari Klinton (koja je tada bila drzavni sekretar u Stejt Departmentu USA) i uz pomoc prevodioca joj rekao: “Ja sam Milorad Dodik i predsjednik sam najvece stranke u Republici Srpskoj koja je za ulazak BiH u NATO…” Vidi linkove:

    https://www.rtvbn.com/cirilica/3902041/dodik-hilari-ja-podrzavam-nato

    Додик Хилари: Ја подржавам НАТО!

    Шеф бх. дипломатије Игор Црнадак на данашњој пресс конференцији осврнуо се и на оптужбе које Милорад Додик и СНСД упућују дјеловању политичких странака у институцијама БиХ Одговорио је на замјерке и критике које СНСД има када је у питању однос Министарства спољних послова БиХ према НАТО-у.

    БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 30.03.2018 | 15:20
    Додик Хилари: Ја подржавам НАТО! Црнадак каже да СНСД манипулише с јавности. Испричао је за случај за који наводи да се десио у америчкој амбасади у БиХ из 2010., а за који сматра да би људи требали знати.

    “Људи требају знати да је Додик на остварању нове зграде Амбасаде САД-а у Сарајеву 2010. пришао тадашњој државној секретарки САД-а, Хилари Клинтон и рекао јој: – Ја сам Милорад Додик и предсједник једине политичке странке која подржава НАТО”, тврди Црнадак.

    Шеф бх. дипломатије каже да све одлуке које се тичу МАП-а су донијели кадрови СНСД-а и то након што је Србија прогласила војну неутралност.

    Мишљења је и да РС треба имати своју визију спољне политике, али што неће подразумијевати стварање неких сепаратистичких институција.

    https://youtu.be/W0fW9Tby_iU

    banjaluka – crnadak o dodiku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *