Шведска је била у праву, остатак света је преварен – Узнемирили су неког ко има моћ?

1

A British Army medic attached to 22 Field Hospital participates in an exercise at the Army Medical Services Training Centre near York, northern England, Tuesday, Oct. 7, 2014. More 100 British Army medics will travel to Sierra Leone to help tackle the Ebola crisis, where they will staff a field hospital set up specifically to treat medical personnel who have caught the disease. (AP Photo/PA, Anna Gowthorpe) UNITED KINGDOM OUT, NO SALES, NO ARCHIVE

Шведска је одбацила страшна предвиђања о масовном умирању од ЦОВИД-19 и није угасила своју економију и друштво, а сада се показало да је њихов одговор на пандемију био исправан, док се остатак света спотакао на масовну хистерију.
Зашто су медији толико усресређени на шведску политику око коронавируса? По чему се она разликује?

Шведска се одлучила за политику коју су сматрали одрживом, која ће спасити највише живота. Нису покушавали да се ‘покажу некоме’ или ‘докажу колико су паметни’. Једноставно су заузели традиционалистички медицински приступ којим су избегли потпуно затварање. То је све.




Али то је проблем, зар не? И управо због тога што су одбили да раде оно што други раде Шведска је оштро критикована. Одбили су да усвоје политику коју су подржавале елите, одбили су политику којом се плаше људи и наводе се на покорност.

Шведски модел је претња том приступу, јер је омогућио људима да задрже своју личну слободу чак и усред глобалне пандемије. Владајуће елите то не желе, то им није у интересу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оно што они желе је да људи кротко прихвате правила и услове који воде поробљавању. То је прави циљ, потпуна друштвена контрола, спашавање живота нема никакве везе с тим. Шведска се супротставила том приступу због чега мора бити уништена. То је врло једноставно.

Наравно, мере изолације или друштвене дистанце немају никакве везе са стопом смртности, која је виша код једних, а нижа код других.




Шведска има 543 смртна случајева на милион становника, што значи отприлике 1 смрт на сваких 2.000 људи. Али, као и свака друга држава, велика већина шведских смртних случајева је међу људима старијим од 70 година и лошим здравственим стањем. 90% смртних случајева у земљи било је међу онима који су старији од 70 година.

Прочитајте још:  Kорона блага, слична грипу, стопа смртности око 0,1 одсто

Шведска није била толико успешна у заштити старијих људи у старачким домовима, па је велики број старијих и јако болесних преминуо. Шведска није успела у том погледу и признали су да нису.

Упркос томе, неуспех у спровођењу не значи да је политика које су се држали била лоша. Управо супротно. Шведска се одлучила на одрживу политику која одржава економију живом, чува атмосферу нормалности и излаже своје младе, ризичне људе инфекцији, чиме се становништво приближило крајњем циљу “имунитета стада”.




Тренутно је Шведска врло близу постизања “имунитета стада”, јер је већина становништва развила антитела што је услов у сузбијању САРС-ЦоВ и њему сличних инфекција у будућности.

Имунитет стада је најбоље чему се можемо надати. То обезбеђује да евентуални нови талас буде мање разарајући и мање смртоносан.

Бy: Даниел Цолнар

документарац.цом

————————————-

–https://dokumentarac.com/covid-19/svedska-je-bila-u-pravu-ostatak-svijeta-je-bio-prevaren/

Napisao i objavio: technocracy.news

–https://www.technocracy.news/sweden-was-right-after-all-rest-of-the-world-was-punkd/

Izvori:

statista.com

medrxiv.org

off-guardian.org

medrxiv.org

conservativereview.com

stanforddaily.com

nejm.org

video.foxnews.com

researchsquare.com

biorxiv.org



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Шведска је била у праву, остатак света је преварен – Узнемирили су неког ко има моћ?

  1. Svedska po njihovim objavama ima 78.000 zarazenih.Sto je za zemlju od 10 mil stanovnika daleeeeeko od imuniteta krda.Svedska je peta u svetu po broju umrlih na mil stanovnika sa svojih 559 per MIL. Dakle daleko gora od npr Brzila, USa i sl, gde je situcija tragicna. Srbija npr ima tek 56 per MIL. Svedska ima za sada 5.546 preminulih. Tako da je Svedska daleeeko od toga da je bila u pravu. Ali bas daleko dalekoooo. A ovaj Danijel Colnar autor ovog teksta jednostvno i prosto lupeta gluposti. Lako proverljive gluposti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *