Француска избацује кинески 5Г са тржишта

0

(Фото: Фото: Pixabay.com)

Француске власти поручиле су оператерима који планирају да купе „Хуавеј“ 5Г опрему да неће моћи да обнове лиценце за опрему након што оне истекну.

Тиме ће Француска ефикасно избацити кинеску фирму из пословања у тој земљи кад је реч о мобилним мрежама.

Као и друге земље у Европи, Француска поставља темеље за своје мобилно тржиште 5Г нове генерације усред растуће геополитичке олује између две глобалне суперсиле, преноси Ројтерс.




Сједињене Државе кажу да би опрему компаније могла да искористи кинеска влада за шпијунажу – оптужба коју су „Хуавеј“ и Пекинг одбацили – и притискали су своје савезнике да ту опрему забране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Француска агенција за кибернетичку сигурност АНССИ саопштила је овог месеца да ће оператерима омогућити употребу опреме, укључујући „Хуавејеве“, под лиценцама од три до осам година. Али додала је и да апелује на оператере да тренутно не користи опрему кинеске компаније.




Оператори морају да поднесу захтев за десетине лиценци за опрему која покрива различите делове земље.

Подсетимо, у мају је, акон Немачке и Холандије, Француска такође одбила америчку препоруку о одбијању телекомуникационе опреме компаније „Хуавеј“, уз напомену да све детаљно проверавају.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *