Ове биљке су најефикасније у лечењу дијабетеса: Регулишу ниво шећера у крви за месец дана!

0

(Фото: Shutterstock)

Разноврсни биљни производи добро делују код превенције и лечења дијабетеса.

Дијабетес је хронично обољење које настаје услед недостатка инсулина у организму. Kао последица ове болести јавља се поремећај метаболизма глукозе, протеина и масти. Најчешћи симптоми дијабетеса су сувоћа уста, општа слабост организма, брзо замарање и губитак телесне тежине.

Чајеви од ових биљка имају позитивно дејство на шећер у крви и изузетно погодују дијабетичарима. Уз редовну примену, ниво шећера се може држати под контролом.

Чај од боровнице




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Лековити делови су корен, лист и плод. Kорен и лист се обично беру пре сазревања плодова, а сами плодови се касније суше на сунцу. Убедљиво даје највећи ефекат дијабетичарима који не зависе од инсулина. Разлог због којег је боровница ефектна у лечењу дијабетеса крије се у састојку који се зове глукокинин. Захваљујући њему, ово бобичасто воће враћа шећер у оквир граница нормале.

Рецепт:

Супену кашику листа боровнице и кашику сушених плодова боровнице прелити са 2 дл кључале воде. Процедити након пола сата и пити незаслађено пре јела.

Чај од хибискуса

Овај чај који врло добро да регулише шећер. Богат је витамином Ц, минералима и разним антиоксидансима. У свом саставу има органске киселине, међу којима су малинска, винска и лимунска киселина.

Рецепт:

Једну кесицу чаја прелијте са 3-4 дл вреле воде.Оставите да одстоји око 15 минута, потом конзумирати.

Црни чај




Осим што успешно регулише шећер, црни чај је познат и зобг способности да смањи ризик од настанка рака, као и да успори ширење ћелија рака.

Прочитајте још:  Природни и потпуно нешкодљиви: Уз помоћ њих оборићете сваку температуру!

Рецепт:

На 2,5 дл кључале воде ставите 1 кашичицу црног чаја. Држати поклопљено 2-5 минута. Процедите и пијте.

Чај од рузмарина

Рузмарин има невероватна лековита својства. Наиме, најактивније фитохемикалије рузмарина успешно регулишу шећер у крви. Иста је ефикасност и код свеже и код осушене биљке.

Рецепт:

Kада проври 2,5 дл воде убаците 1 кашичицу сушених листова рузмарина и наставите да кувате још 3 минута. Оставите да одстоји склоњено са рингле још 10 минута пре него почнете са конзумирањем.

Чај од маслачка




Ово није обичан коров, већ биљка која има широку примену, па и у брзом скидању нивоа шећера у крви. Листови тамне зелене боје, чисте организам, смањују крвни притисак и лече бешику. Појачавају количине урина и кроз мокрење избацују вишак шећера. Маслачак помаже и код губљења килограма, што је веома повољно за оболеле од дијабетеса.

Рецепт:

60г листова и корења маслачка сипајте у 1 л кључале воде. Оставите да одстоји 10 минута. Kонзумирајте по једну шољу чаја пре сваког оброка.

Напомена: Пре конзумирања ових чајева, посаветујте се са лекаром.



стил/кућнилекар

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *