ПОСЛЕ ОВОГА НЕМА НАЗАД: Амерички ратни авион пробио ваздушни простор Сирије! Упутио се ка руској бази!

0

(Фото: EPA-EFE/Petros Karadjias)

Америчка војна летелица наводно је ове седмице продрла у ваздушни простор Сирије преко источног Средоземља и приближила се руској ваздушној бази Хмејмим, близу обала Џаблеха.

Према новинској агенцији Интерфак, извиђачка летелица америчке морнарице П-8 Посејдон ушла је у сиријски ваздушни простор и приближила се ваздушној бази Хмејмим и одлетела на југ према морнаричкој бази Тартус, коју такође користи руска војска.

Тај амерички војни авион наводно је летео мање од 20 км од ваздухопловне базе Хмејмим, што је најближи приступ који су америчке оружане снаге направиле од када је руска војска први пут распоређена у Сирији.




„Прилаз је био 16, односно 21 км, надморска висина лета била је у просеку 7,6 км надморске висине“, Авиа.Про је цитирао Рупостерс ове недеље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У прошлости је руска војска распоредила своје авионе Су-35 како би пресрела америчке летелице пре него што су могли да продру у сиријски ваздушни простор; међутим, овог пута, они су остали стационирани у ваздухопловној бази Хмејмим.

„Америчка војна извиђачка летелица, упркос томе што је Русија распоредила системе противваздушне одбране С-300 и С-400, била је у стању да наруши сиријски ваздушни простор у близини руских војних ваздушних база и дубоко уђе у њега готово 5 км. Руски системи противваздушне одбране нису реаговали на такво кршење, док руски борци нису устали да пресретну авион америчке морнарице “, додала је Авиа.Про.

Треба напоменути да руско Министарство одбране још увек није коментарисало овај најновији приступ америчке војске.



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *