KО ЈЕ АЛБАНЦИМА ТО ДАО? Били на договору са Вучићем па у Бујановцу формирали власт без Срба којих има 50%

0

Партије Албанаца су самостално формирале власт у Бујановцу упркос договору који је раније склопљен између Срба и Албанаца.

Споразум о формирању владајуће већине склопиле су Демократска партија, Партија за демократско деловање, Покрет за демократски прогрес и Алтернатива за промене.

Председник Одбора Срспке напредне странке у Бујановцу Ненад Митровић рекао је да је склопљен договор са лидером Демократске партије (ДП ) Нагипом Арифијем о формирању коалиције након одржаних локалних избора.




Ипак након тог договора, лидери четири партије Албанаца одлазе у Тирану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“По повратку из Тиране позвали су ме из партије Нагипа Арифија, звао ме и он сам и обавестио да се одустаје од сарадње са Српском напредном странком”, казао је он за телевизију Прва.

Арифи није хтео да одгооври на позиве телевизије Прва.

Ипак, грађани Бујановца рекли су да је боље да су локалну власт поделили Срби и Албанци.

Kамбери: Вучић лије крокодилске сузе на судбином Срба за које ништа није урадио
За исти тај Бујановац и исте те Србе Вучић, за којима лије крокодилске сузе изигравајући није ништа урадио као најмоц́нији човек у Србији, иако су локални Срби били саставни део општинске самоуправе у Бујановцу, реагује народни посланик у будућем сазиву парламента Шаип Kамбери на изјаву председника Србије, који је говорио о изостанку Срба из локалне власти у Бујановцу.




– Председник Србије Александар Вучић поново је покушао да прети Албанцима Прешевске долине, и изигравајући жртву лије крокодилске сузе за Бујановачке Србе – написао је Kамбери на свом службеном Фејсбук налогу.

Прочитајте још:  Девојчица нестала код Деспотовца, породица моли да се јаве грађани ако имају било какву информацију

Дојучерашњи председник општине и лидер ПДД сматра да “Вучић не чини ништа за Србе чак и када су на власти људи из његове странке”.

– То доказује Прешево, где је његов СНС данас саставни део власти у општини са преко 95% Албанаца. То сведочи и Медвеђа, где његова СНС влада локалном самоуправом након што је локалне Албанце потпуно искључио са власти“.

Kако је навео, (зло)употреба локалних Срба за интересе власти у Београду је добро позната метода, чији су резултат “патње и жртве свуда чак и локалних Срба, који су мислили да их штите свемоц́ни у Београду.




– У нашем региону није било међуетничких проблема чак ни у време најкрвавијих ратова. Ову вредност хармоничног суживота међу грађанима Прешева, Бујановца и Медвеђе нису могли пореметити ни идеолошки очеви господина Вучиц́а, чијег се баласта он тешко одриче. Kако се чини, изузетно је тешко једног дана разумети да људска права и демократија нису статистика, иако је овог пута споменуто 300 Албанаца из Медвеђе, а не “100 Бошњака“ – пише Kамбери.

Додаје да виктимизација и претње Александра Вучића из интереса за његову владу у Београду не импресионирају.

– Уместо тога, било би боље радити на побољшању живота грађана Србије, јер он воли да се представи као њихов заштитник. Ако господин Вучић Србију види пре свега као државу само оних који служе његовој моц́и, то није само наш проблем. То је проблем целе Србије – одговара Kамбери.

Подсећа да “Албанци као грађани Србије годинама чекају позив за наставак дијалога“ са свим етничким групама у Бујановцу, Прешеву и Медвеђи што је, како наводи, у мандату владе.

Прочитајте још:  СКРОМАН ПРЕДСЕДНИК: Вучић поновио у јакни од 3.000 долара, шета годишњу зараду српског радника

– Господине Вучићу, немамо лек за страх од демократије. Немамо лек ни за страх од дијалога. Али имамо лек за претње, а то је наша незаустављива воља и посвец́еност равноправности. За све грађане, без разлике, чак и за оне који нису политички подобни – каже Kамбери.



(Б92)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *