ПОТПИСНИЦА ПРОГЛАСА „УЈЕДИЊЕНИ ПРОТИВ КОВИДА“: Вучићу а извињење?! Смрт дође, закопчаш џак, не спаваш, а ти славиш победу!

0
Лекари Ковид болнице (Фото: Јутјуб)

Једна од „неуспешних особа“, како потписнике прогласа „Уједињени против ковида“ карактерише председник државе Александар Вучић, је и докторка из ковид болнице, чије речи не да ће председника натерати да се замисли, него и да се извини свим медицинским радницима због изречених увреда.

Тако би било да живимо и радимо у развијеном демократском друштву. Ал’ како то у Србији није реално, неће бити ни извињења нити, не дај боже, оставки. Јер здравствени радници који су завршили медицински факултет, па још и специјализацију, а успут су вероватно и спасили неки живот – нису успешни. Врховни командант има своје параметре успеха – не смеш рећи шта мислиш, не смеш указати на грешке, не смеш критиковати. Устани, тапши, смеј се, климај главом – то је мерило успеха, рекла је докторка.
Храбра! Таква је докторка из ковид болнице која је са колегама поделила своје искуство на групи „Уједињени против ковида“ и зашто жели да се мења здравствени ситем, за који је доказано да треба да буде бољи.

„Дан у Ковид болници: устанем, попијем кафу, мука ми је што идем на посао. Пољубим децу у леђа, близу им не прилазим. Обучем опрему. Суочим се са безнадежним погледима преко маски. Хватају ме за руку, гледају као штенци“ – пише између осталог докторка.
„Осам сати жеђам. Осам сати ми зној цури низ леђа. Сврби ме кожа. Ошишала сам се јер перем косу сваки дан. Перем руке 50 пута дневно. Лице ми је сиво и остарело…“

Најтежи је тренутак растанка са пацијентом, заувек, изјавила је.

„Смрт дође по своје. Затвориш очи, закопчаш џак. Одеш кући, не спаваш. Прогоне те погледи, звуци, сузе породице кад им саопштиш. Прође дан, устанеш опет…“, тужно закључује докторка.

И онда председник каже да петицију „Уједињењи против ковида“ који тражи за смену кризног штаба нису потписали успешни људи.

Ова докторка и њене колеге нису успешни, питају се грађани Србије?Директно.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.