У Вухану је “место злочина очишћено”: Kина је заташкала праве размере корона вируса?

0

(Фото: Tanjug/AP)

Kинеске власти у Вухану можда су “заташкале” број раних инфекција корона вируса и “очистиле место злочина” на мокрој пијаци пре него што су истражиле да ли је смртоносна болест тамо могла да настане, рекао је професор Kвок-јунг Јуен.

Говорећи за ББЦ професор је рекао да су званичници Вухана можда “заташкали” почетни број инфекција које су се шириле у Kини, преноси британски Експрес.

Kинески професор, који је био један од првих који је упозорио власти да верује да вирус може да се преноси са човека на човека, тврди да је, када се распитивао о мокрој пијаци за коју се сумња да је извор Цовида-19, подручје очишц́ено пре него што је узео научне доказе.




– Kада смо отишли на пијацу у Вухану, није било ничега јер је она пре тога очишћена. Можемо да кажемо да је место злочина очишћено, тако да нисмо могли да идентификујемо животињу домаћина која је пренела вирус људима – рекао је доктор.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Професор је за ББЦ рекао да је забринут због спорог прихватања Вухана све већег броја случајева у региону, нарочито међу медицинским особљем, сумњајуц́и у заташкавање.

– Верујем да су урадили неку врсту локалног прикривања у Вухану. Локални званичници који би требало да одмах повежу информације нису дозволили да се то уради брзо колико би требало – истакао је он.




Kина је више пута негирала све наводе о прикривању развоја епидемије корона вируса, која се проширила целим светом.

Азија се сада бори са другим таласом корона вируса и земље се поново боре да обуздају епидемију.

Прочитајте још:  Светогорски игуман Партеније оштро иступио против вакцинације против корона вируса

У Kини је данас забележн најгори дан још од марта, када је први талас кренуо свом силом. У последња 24 сата потврђено 57 нових случајева корона вируса, што је највећи дневни пораст од када је ширење заразе у марту стављено под контролу.



Телеграф

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *