РУСKИ АНАЛИТИЧАР: Москва хитно да узврати ударац јер Запад претвара бивше републике СССР у своје базе

0

(Фото: ЕПА/МАЦИЕЈ КУЛЦЗYНСКИ)

Политички аналитичар Јевгениј Сатановски сматра да би руске власти требало да преиспитају свој став у односу на бивше совјетске републике, које Запад системски претвара у војне базе против Русије.

Стручњак сматра да Сједињене Државе, која су главни идеолог Запада, сада покушавају да сломе државе попут Русије и других земаља које јој се не свиђају.

А отворено разбојништво, подигнуто на ранг међународне политике је главно средство. У дискурсу који не подразумева оштру, оружану реакцију, Москва нема много могуц́ности за адекватан одговор, напомиње политиколог.




„То је била наша замисао да НАТО нец́е иц́и на исток, а опет имамо случај Украјине. Наша линија фронта је вец́ код Донбаса “, нагласио је Сатановски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, стручњак није сагласан са званичним ставом руских власти, које негирају могуц́ност приступања земаља бившег СССР-а Русији, које се данас постепено претварају у базе снага НАТО-а.

Тренутни пораст националистичких и антируских осец́ања, за које се САД и Европа залажу, може се приметити у многим државама постсовјетског простора.

А у таквој ситуацији, према политикологу, најефикаснији одговор био би придобијање Украјине у свој политички простор.



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *