ТЕНЗИЈЕ РАСТУ: Премијер Израела обећао да неће дозволити иранске трупе дуж своје границе!

0

Израелска војска (Фото: idf.il)

Раније ове недеље, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су у изјави да појачавају мере безбедности на северној граници, услед ескалације која се одвија на са Либаноном и Сиријом.

Израелски премијер Бењамин Нетањаху у недељу ујутро најавио је да Израел “следи конзистентну политику која не дозвољава да се иранска војска успоставља дуж наше северне границе”.




„Не можемо да угрожавамо безбедност наших грађана и нећемо трпети нападе на наше снаге. Заједно с министром одбране и шефом штаба, вршим текуће процене стања. ИДФ је спреман да одговори на сваку претњу “, изјавио је Нетањаху.

Напетости између двеју земаља ескалирале су раније овог месеца, након што су се појавили извештаји да Израел стоји иза масовне експлозије у Натанзу у Ирану, која је уништила кључну фабрику за производњу центрифуга која се користи у иранској нуклеарној индустрији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *