Пуповац, представник Срба у Хрватској размишља о одласку на прославу „Олује“

1
Милорад Пуповац

Милорад Пуповац, председник Самосталне демократске странке Срба (СДСС), која је коалициони партнер у хрватској Влади, изјавио је да ће размислити о одласку представника СДСС на прославу годишњице „Олује” у Книну.

„Размислићемо ових дана шта би за представника СДСС значио одлазак на обележавање ‘Дана победе’ и војно-полицијске акције ‘Олује’ у Книну, јер је то тешко ратно наслеђе са тешким траумама и на хрватској и на српској страни, па треба пронаћи добар начин да се то превлада”, рекао је Пуповац данас током обележавања Дана устанка у Србу.

Пуповац је рекао да ће представници СДСС о свом учешћу на обележавању годишњице „Олује” више рећи наредних дана, преноси Хина.„Пустите нас да размислимо шта значе сви ти позиви за нас и за наше друштво и што би требало направити да би то донело нешто значајно дану обележавања ‘Олује’ и односа Хрвата и Срба, за односе у Хрватској уопште узев”, рекао је Пуповац, јавља Танјуг.

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је раније данас да би радо видео потпредседника Владе из редова СДСС-а Бориса Милошевића и Милорада Пуповца на прослави 25. годишњице „Олује” у Книну, јер би она, како је рекао, „требало да буде радост, а не ликовање над туђим поразом”.

„Е сад хоће ли он бити у стању, имају ли колеге из СДСС-а желудац за то, они имају проблем с тим, у мањим деловима српског народа то се гледа као на катастрофу, прогон и геноцид, а прича је мало компликованија и мислим да ту Хрватска може бити поносна у свему како је то планирано, како је одрађено, а након тога је било грешака којих смо свесни и за које је плаћена цена”, рекао је Милановић за Н1.Политика

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.