Чиз кејк од бресака и манга: Kомбинација укуса од које застаје дах!

0

(Фото: Shutterstock)

Потребни састојци:

За фил

слатка павлака – 500 мл
крем сир неутрални – 400 грама
свеже млеко – 80 мл
желатин- 6 листова
манго – 1/2 воћке
шећер – 120 г

За кору




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

кекс са маслацем – 200 г
маслац 125 г

За прелив

манго – 1/2 воћке
брескве – 1 комад, велика, зрела
шећер – 3 – 4 супене кашике
желатин – 2 листа

Припрема:

Самељите кекс у блендеру или смрвите оклагијом, тако што га ставие у чисту најлон кесу и прелазите преко, притискајући јако оклагијом. Растопите маслац и помешајте са кексом. Распоредите у калуп за чиз кејк, лагано притискајте кашиком. Ставите у фрижидер.

Ставите павлаку на ватру, додајте млеко и шећер и чим течност проври ставите крем сир и мешајте док се не растопи. Да би смеса брже постала хомогена можете користити жицу, да би било брже.




Скините са ватре и оставите на кратко, док за то време потапате желатин према упутсву за употребу (обавезно у хладној води). Ставите га у смесу и промешајте. Раствара се одмах. Никад не стављајте желатин у врелу течност зато што може изгубити својства.

Стегнут чизкејк прелијте филом од манга и бресака. Испасирајте две врсте воћа и растворите шећер у пиреу. Kоличина је одокативна, зато што зависи колико је воће слатко, зато пробајте и процените, додајте више или мање.

Поново потопите листове желатина у хладну воду (код мене буде за 2-3 минута). Угрејте мало воде (не треба да проври) и растопите желатин у њој. Сипајте у смесу од воћа и промешајте.

Прочитајте још:  Корона ће уништити саму себе: Нове тврдње нобеловца који сматра да су људи модификовали вирус

Ставите танак слој воћне смесе преко чиз кејка и поново ставите у фрижидер да се желатин стегне. Оставите у фрижидеру најмање 4 сата пре служења.



Стил

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *