4 начина да добијете у животу све што желите: Тајна за остварење великих жеља

0
(Фото: Shuterstock)

Kако да у животу добијете све што желите?

Да ли сте већ неколико пута у животу покушали да остварите свој сан, али ођедном се појавило милион препрека?

Постоје људи који не одустају, који се боре за своје снове и на крају их остваре, а док постоје и они који се након неколико неуспеха одричус војих снова.

Тајна за остварење жеља, планова и циљева је само у НАЧИНУ РАЗМИШЉАЊА!

Некада давно је постојао владар древног грчког града Сипила зван Тантал. Позван је да руча са великим грчким боговима на планини Олимпији, где је украо нешто егзотичног воц́а које је могао поделити са обичним људима. То је, наравно, разљутило Богове због издаје њиховог гостопримства. Да би им се свидео, Тантал је тада жртвовао сопственог сина и понудио га Боговима. Наравно, то је погоршало ствари.
Kао казну, Богови су бацили Тантала у најдубљи део Подземља, резервисан за зликовце. Осуђен је да седи у базену воде, са воц́ем изнад главе. Сваки пут када је пожелео да отпије гутљај, вода се повлачила. А када је посегнуо за воц́ем, померало се према горе.

Ова легенда истиче колика је заправо снага мисли и колико су мисли повезане са одлукама, последицама и животним исходима.

Једноставно речено, Танталов живот је извор вечних фрустрације и незадовољства, због тога постоји изрека Танталове муке.

Ако сте и ви неколико пута падали, били сте на корак остварења, али су се догодиле ситуације које су вас омеле у вашем циљу, онда је време да вежбате позитиван начин размишљања.

Ево која 4 савета могу помоћи да остварите у животу оно што желите:

1. Освестите шта желите
Често је последица неоставрених циљева то што су циљеви превише општи или нејасни.

Начин креирања жеља попут – „Желим да будем богат“ или „Желим да будем успешан“. није довољан да би се циљеви остварили. Ово је врло недефинисана намера. Успех иам много лица и за сваког од нас значи нешто другачије.

Будите искључиви, на пример: „Желим да завршим тај и тај задатак до краја године“ или „Желим да напредујем у одређеној сфери посла до краја месеца“, или „Желим да се од 40. године бавим сопственим бизнисом.“

Да бисте остварили своју намеру морате имати одговоре на питања Kада, Шта, Kако, Kоја средства…

Такође, важно је да јасно одредите мале циљеве који ће помоћи да остварите велики сан.

2. Верујте у себе
Понекад помислимо да су наши циљеви превелики или немогући, да немамо вештине и способности да их сотавримо, да их нисмо довољно вредни…

То је све само субјективна перцепција. Дакле, ако мислите да вам недостаје нешто да бисте оставрили циљ, процените шта је то тачно и почните на тим недостацима да радите.

Психолози истичу да је самоефикасност или веровање да можемо оставити жељено, најважнија ствар за успешно остварење циљева.

Kако бисте изградили веру у себе, покушајте да покренете своју снагу. Подсетите се својих успеха из прошлости.

Оно што психолози називају самоефикасношц́у или веровање да можемо постиц́и своје циљеве, откривено је као најважније у успешном испуњавању истих. Да бисте изградили веруј у себе, покрените залиху снаге. Подсетите се на успехе из прошлости.

Често смо толико фокусирани на негативне ствари да заборављамо да видимо светлост у себи, односно игноришемо ставри које нас заиста чине вредним.

3. Слика о себи
Боб Проктор, познати тренер и мотивациони говорник, слику себе коју држимо дубоко у својим подсвесним умовима назива „главним узроком успеха и неуспеха у животу“. Ако имате сјасну слику о себи, имате шансу за победу. То је тако моц́но.

Kреативна визуализација је пракса која наменски креира визуелне слике ствари које желите да постигнете и имате. „Мисао у својој суштини производи ствар која је у тим мислима замишљена“, тврди један Валлаце Д. Ваттерс у својој књизи „Наука о богац́ењу“ (1910).

Још једна тактика је спиновање – техника о којој често прича познати лифе цоацх Тони Робинс. Створите у себи визију да ви то заиста можете. Сваког дана обављајте мале задатке и када из дана у дан видите да нешто успешно радите, убедижете себе и друге да сте заиста спремнид а оставрите свој велики сан.

4. Победите страх од неуспеха
Свима нам је позната терапија суочавања са страховима. На пример, ако се плашите висине, пријатељ ће вас одвести на високо место са предивним погледом, учиниће да се суочите са страхом и показаће да је све у реду и да из сваког страха можете нешто да научите.

Тако је и са остварењем циљева.

Неће се сва врата ођедном отворити, али ви и даље куцајте. Изложите себе одбијању, одбацивању и неуспелим плановима, како бисте из њих извукли нешто поучно и постали јачи.

Предузетник Јиа Јианг у свом чувеном ТЕД Талку „Шта сам научио за 100 дана одбијанај“ истиче да ћете се након 100 – ог одбијања изненадити и обродавати када чујете велико ДА. Важно је да никада не одустанете.

Психолошкиња са Универзитета у Бостону и ауторка книге „Kако бити сама“ Елен Хендриксен истиче да треба да направимо листу изазова који анс чине узнемирени, али које свесно морамо почети да радимо како бисмо научили колико вреди ризиковати и ојачали своју употрност.

То је успешна психолошка техника која се зове десензибилизација – непрекидно излагање страху развија своју чаролију.Извор: Ловесенса

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.