Војска САД на ивици стпљења: Руски бомбардери, Панцири-С1 и специјалци ушли у Либију и заузимају важне коте

0

Америчка војска (Фото: afcent.af.mil)

Сједињене Америчке Државе оптужиле су Русију да је пребацила своје војне авионе у Либију због директног учешц́а у рату у овој земљи.

Говоримо о бомбардерима Су-24, који никада нису били у служби у Либији. Међутим, између осталог, у Либију су пребачени и војни транспортни авиони Ил-76, оклопна возила Тигар, као и системи противаздушне одбране разних конфигурација.




Америчка војска не искључује могућност да оружје можда не припада руској војсци, вец́ приватним војним компанијама и, највероватније, говоримо о Вагнеровом ПМЦ-у.

Упркос чињеници да америчка војна обавештајна служба нема директне доказе о томе да је Русија извршила пребацивање својих војних авиона у Сирију, стручњаци скрец́у пажњу на чињеницу да бомбардери Су-24, као ни оклопна возила Тигар, никада пре нису били у служби у Либији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С друге стране, ранији сиријски извори су известили да борци сиријских ваздухопловних снага лете према Либији, посебно говорећи о борцима МиГ-29, али сврха таквих летова такође није откривена.

Информације које су доставиле америчке власти доказују раније тврдње о великом преносу оружја из Русије у Либију. Према наводима владе Националног споразума (ГНА) Либије, либијски град Сирт је трансфер милитаната и оружја из Русије.




Према представницима ГНА, 11 војних транспортних авиона руске производње попут Ан и Ил извршило је слетање у ваздушну базу Ал-Гирдабије у близини града Сирт. Такође се извештава о пребацивању специјалаца из Сирије, као и шест комплекса „Панцир-С1“.

Истог дана [26. јуна] Либијска национална нафтна корпорација објавила је да су руски специјалци извршили напад на највец́е нафтно поље у Либији, Ел-Схарара. Наводно је ноц́ пре конвој возила ушао на терен и састао се са представницима обезбеђења НОЦ-а.

Прочитајте још:  Америчке корпорације сукобљавају се у борби за вештачку интелигенцију



Wебтрибуне.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *