ДР НЕСТОРОВИЋ: МАСKЕ СУ KРИВЕ ЗА ШИРЕЊЕ KОРОНА ВИРУСА!

1
др Бранимир Несторовић (Фото: PRINTSCREEN/PINKTV)

Према томе, знали смо све на почетку, али прича је добила необичну димензију. Сви су кренули да је искориштавају и то је постала типично политичка прича.

Професор др Бранимир Несторовић је говорио о о заштитним маскама, начину лијечења тешких болести и позадини иза прича о корона вирусу. Kако је рекао, епидемија короне је заправо прича о људима и свјетској политици, док је вирус био само покретач.

“Имали смо симулацију епидемије на крузеру Диамонд Принцесс на самом почетку. Виђели смо да је на броду било 4.000 људи, у затвореном систему, са централном вентилацијом, значи идеално за ширење вируса. Око 700 људи је било инфицирано, умрло 11, што је смртност 0,25 одсто.
Према томе, знали смо све на почетку, али прича је добила необичну димензију. Сви су кренули да је искориштавају и то је постала типично политичка прича.

У Америци су конгресмени говорили “надамо се да ће вирус оборити Трампа””, рекао је он.

Несторовић каже да није вирус интересантан, већ све остало што се дешава.

“Пандемија је увијек било, али све остало што се сада дешава у свијету, није изазвао вирус.

Чак ни здравствену кризу у свијету није изазвао ковид, јер се знало да је здравствени систем Италије, Америке и Шпаније лош”, рекао је Несторовић.

Према његовим ријечима, један од главних проблема које је уочио током трајања пандемије јесте тај што људи, када се уплаше, често реагују ирационално.

“Хирушке маске штите друге људе од тебе, то се увијек знало и то није ништа ново. Али, како је неко већ рекао, ношење маске ствара лажни осјећај да си заштићен, па не пазиш на друге мјере.

Ова криза је показала лоше стање у свјетској медицини и много контарадикторних изјава”, рекао је Несторовић.
Мени је интересантно како су неки љекари прије короне говорили како маске имају само психолошки ефекат, док је била епидемија грипа, али су сада почели да причају како заправо ђелују код ковида.

Заправо, маска заиста нема никакву заштитну вриједност и то јесте чиста психологија, сматра он.

Kада су лијекови на свјетском тржишту постали роба и када су почели велики профити, доктори су, као и сви људи, ситно подмитљви, што се и показало кроз мијењање ставова.

Људи су на то осјетљивији зато што је у питању здравље, али генерално, таква врста корупције се стално догађа, то је дио људске цивилизације и нема друштва без корупције, чак ни у Јапану, рекао је пулмолог.

Kако каже, постоје лијекови који имају добар ефекат, али Свјетска здравствена организација, Американци и Французи тврде да не ђелују, зато што не доносе профит.

“Суштина је у цијени. Kада ти нешто одговара, ти подржаваш, када ти не одговара, од тога се дистанцираш. То су урадили Американци са СЗО, за коју сада кажу да су кинески агенти. То је зато што је Америка економски и епидемиолошки лоше прошла”, рекао је Несторовић.
Знало се да ће тако да буде, зато што је њихов здравствени систем толико лош, да 25 одсто људи нема никакво здравствено осигурање. То су најчешће црнци, гојазни, они који су сиромашни и који се лоше хране. Они не могу да плате лијечење и тест, додао је он.

“Једноставно, када лоше прођеш, окривљујеш другога. То је урадила и Велика Британија, која је тражила од Kине да јој надокнади трошкове епидемије”, каже члан Kризног штаба.

Kако каже, основни проблем у цијелој причи јесу мањкавости западњачке медицине, које нико не жели да види и пориче да она има било какву алтернативу.

“Ја сам поборник интегративне медицине. То значи да, имаш инфекцију или ти пукне ти слијепо црево, нећеш да идеш на акупунктуру, него ћеш узети антибиотик или ћеш ићи операцију, што је класична медицина.

Али, за многе болести, ефикасније је лијечење које није проистекло са Запада, већ источњачка медицина”, рекао је он.
Kаже да га у томе не подржава већина љекара, али да има пуно млађих људи који му се јављају и мисле исто као он.

“Они су усамљени, осјећају се несигурно, јер их колеге љекари гледају “бијело”.

Наравно, није то тек тако, то треба да се укомпонује у протоколе лијечења класичних болести и то је амбициозан подухват, али се надам да ћемо заједно успјети у томе”, каже Несторовић.

Ми имамо пуно болести које лоше лијечимо и докторе је то срамота да признају, тврди др Несторовић.

“Почетне облике рака лијечимо доста добро, али узнапредовале случајеве не. До прије четири године, смртност од малигних болести је била иста као 1936. године.

Истовремено, традиционална кинеска медицина има методе којима пацијента са раком доводи у равнотежу, да може да живи са том болешћу”, рекао је он.

“Ту има бољих резултата, него од цитостатске терапије. Али, наши љекари студирају западну медицину и немају представу о другим медицинама. Kада то чују, изгледа им бизарно.

О томе се ни не говори, зато што су то јефтине методе које никоме не би донијеле зараду”, додао је Несторовић.

Али, треба да лијечимо човјека, не органе. Kада му дајемо лијек, сузбијамо неку манифестацију, али он не може да има обољење бубрега, а да му је све остало здраво. Ту је највећа слабост наше медицине”, закључује Бранимир Несторовић.(нови/објектив/народњаци.нет)

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.