Мистериозно нестали пакети из Kине почели масовно да стижу

1

Након писања медија о томе како су пошиљке наручене преко “Алиекспреса” почеле да касне и по неколико месеци па и да не стижу, као и да је поштарина неких производа почела вишеструко да премашује њихову цену, неке мистеризоно нестале наруџбине почеле су масовно да стижу.

“Последња два дана грађани пријављују да им пакети стижу масовно и то им стижу пакети који су наручивани у различитим временским интервалима, то значи да су негде стајали и неко се сада досетио након целе ове буке и рекао – хајде то сада испоручујте људима да би се тај проблем колико-толико амортизовао”, рекао је за РТС Дејан Гавриловић из Удружења “Ефектива”.

У Пошти Србије, која дистрибуира пошиљке купљене преко интернета, РТС су упутили на званичан сајт где, измђу осталог, пише да су нетачне и неосноване оптужбе да пошиљке са робом купљеном преко интернета нестају у Србији и да је за то одговорна Пошта Србије.




Транспорт је на почетку пандемије био у прекиду, што је изазвало кашњења у испоруци неких међународних пошиљака од три месеца, а сада се ситуација нормализује, такође, пише на сајту.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из организација потрошача “Ефектива” су за Нова.рс раније навели да је крађа пошиљака малих вредности, које из Kине на овај начин стижу у Србију, разлог за укидање опције бесплатне испоруке.

Kако тврде у “Ефективи”, мале пошиљке почеле су масовно да се краду у Србији, пре него што стигну до крајњег купца.

Трагом ових навода, Нова.рс је питања послала и јавном предузећу “Поште Србије”, на шта одговор нисмо добили.

Прочитајте још:  Марко Јакшић: Пропаганда усмерена против Срба на КиМ



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Мистериозно нестали пакети из Kине почели масовно да стижу

  1. Ха ха, управо и мени стигле данас дугоочекиване пошиљке из Кине преко “Али експреса”, морате чешће писати о лоповлуку на царини, пошти и дрању коже са леђа за царине половне и нове гардеробе са снижења … која се купује преко “Е-беја”, “Амазона”… а као нема царине до 50е, а они наплаћују царину или неке друге дажбине на половну гардеробу плаћену десетак $ … ревносна багра, “ако не можемо украсти ‘е онда ћемо оцаринити”.
    Зато је најбоље платити поштарину са “кодираним” праћењем, деру али бар зазиру од крађе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *