Мистериозно нестали пакети из Kине почели масовно да стижу

1

Након писања медија о томе како су пошиљке наручене преко „Алиекспреса“ почеле да касне и по неколико месеци па и да не стижу, као и да је поштарина неких производа почела вишеструко да премашује њихову цену, неке мистеризоно нестале наруџбине почеле су масовно да стижу.

“Последња два дана грађани пријављују да им пакети стижу масовно и то им стижу пакети који су наручивани у различитим временским интервалима, то значи да су негде стајали и неко се сада досетио након целе ове буке и рекао – хајде то сада испоручујте људима да би се тај проблем колико-толико амортизовао”, рекао је за РТС Дејан Гавриловић из Удружења “Ефектива”.

У Пошти Србије, која дистрибуира пошиљке купљене преко интернета, РТС су упутили на званичан сајт где, измђу осталог, пише да су нетачне и неосноване оптужбе да пошиљке са робом купљеном преко интернета нестају у Србији и да је за то одговорна Пошта Србије.
Транспорт је на почетку пандемије био у прекиду, што је изазвало кашњења у испоруци неких међународних пошиљака од три месеца, а сада се ситуација нормализује, такође, пише на сајту.

Из организација потрошача “Ефектива” су за Нова.рс раније навели да је крађа пошиљака малих вредности, које из Kине на овај начин стижу у Србију, разлог за укидање опције бесплатне испоруке.

Kако тврде у “Ефективи”, мале пошиљке почеле су масовно да се краду у Србији, пре него што стигну до крајњег купца.

Трагом ових навода, Нова.рс је питања послала и јавном предузећу “Поште Србије”, на шта одговор нисмо добили.Нова.рс

1 Коментар

  1. Ха ха, управо и мени стигле данас дугоочекиване пошиљке из Кине преко „Али експреса“, морате чешће писати о лоповлуку на царини, пошти и дрању коже са леђа за царине половне и нове гардеробе са снижења … која се купује преко „Е-беја“, „Амазона“… а као нема царине до 50е, а они наплаћују царину или неке друге дажбине на половну гардеробу плаћену десетак $ … ревносна багра, „ако не можемо украсти ‘е онда ћемо оцаринити“.
    Зато је најбоље платити поштарину са „кодираним“ праћењем, деру али бар зазиру од крађе.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.