НЕЧУВЕНО: Србин иде у Kнин на обележавање Олује да слави злочин над нашим народом

2

Борис Милошевић

Функционер српске странке у Хрватској СДСС и новоизабрни потрепдседник хрватске владе Борис Милошевић присутвоваће обележавању годишњице војно-полицијске акције “Олуја” у Kнину 5. августа, објавио је портал Индеx.

Док се у Хрватској, у Kнину, годишњица те акције прославља, за Србију она представља тежак злочин етничког чишћења и такође се обележава комеморацијом жртвама.




Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да лично не може да подржи присуство политичких представника српског народа на прослави “Олује” у Kнину, али да ће се трудити да их разуме ако такву одлуку донесу.

“Трудићу се да их разумем и наставићемо да радимо са њима и на помирењу са Хрватима и Хрватском, али то може само уз поштовање свих жртава”, поручио је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је да је са СДСС и представницима српске мањине постигнут договор да ће обележавању “Олује” присустовати потпредседник Владе Борис Милошевић.

“Мислим да је то добро и корисно, корисно пре свега за односе у хрватском друштву, однос према српској мањини у Хрватској, према рецентној прошлости и снажна је порука Хрватске према свим партнерима који гледају како Хрватска функционише данас”, рекао је Пленковић гостујући на РТЛ-у.

На питање новинарке да ли ће у Kнину бити и Милорад Пуповац, премијер је одговорио да су све време “разговарали о томе да у Kнину 5. августа буду сви чланови Владе” и додао да је оно што је он желео управо то да Борис Милошевић као члан Владе буде у Kнину.

Пленковић, преноси Хина, такође је рекао да ће потпредседник Владе и министар хрватских бранитеља Томо Медвед бити на обележавању злочина који је почињен у Груборима након “Олује” и на тај начин “послати снажну поруку Владе о томе да треба поштовати све жртве и достојно обележити та места”.

Прочитајте још:  Скандал у „Политици“: Српски омаж усташком пуковнику



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “НЕЧУВЕНО: Србин иде у Kнин на обележавање Олује да слави злочин над нашим народом

  1. Amerikanci sa saveznicima su posle drugog rata likvidirali preko 1.1 milion nemackih vojnika koji su se predali cekajuci pustanje kuci. Nevidim da su se nemci pridruzili proslavama pobede nad nemcima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *