НЕЋЕ БИРАТИ СРЕДСТВА ДА ПОБЕДЕ ЦИОНИСТИЧКУ ПРЕТЊУ: Хезболах формира „сајбер војску“ у борби против Израела!

0
Хезболах (Фото: Јутјуб)

У детаљном извештају, објављеном у недељу, речено је да Хезболах тренира „сајбер војску“ чији ће се утицај протезати до Залива.

Према извештају који је објавио британски лист, Хезболах је од 2012. одржао обуке за неке појединце током којих су научили како дигитално управљати фотографијама, управљати великим бројем лажних налога на друштвеним мрежама, креирати видео снимке и избегавати цензуру на Фајсбук садржајима.

Оперативци наводно тренирају у неколико земаља, укључујући Ирак, Саудијску Арабију, Бахреин и Сирију.
Према новинама, које цитирају особу по имену Мохамад, потоњи је упозорен на потребу да не говори о свом путовању у Бејрут, где је приметио да су оперативци прошли десетодневни курс у потпуности под надзором камера.

Од како је завршио своју обуку 2015. године, Мохамад (из Ирака) је послао неколико људи у Бејрут на обуку и помогао да се створе нови тимови професионалаца на друштвеним медијима, наводи лист.
Лист цитира особу која је водила курсеве и тренутно ради са ирачком политичком странком, која је тражила да му се сакрије право име, јер је указао да су ти људи обучени за креирање лажних налога на друштвеним мрежама и медијима и да су „људи које смо послали развили своје вештине у Бејруту и ​​када су се вратили започели су са обуком активиста у Ираку.“

Хезболах није одговорио на ове тврдње; Међутим, треба напоменути да група не дозвољава својим члановима да размењују информације или дају изјаве за медије.Правда

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.