НЕЋЕ БИРАТИ СРЕДСТВА ДА ПОБЕДЕ ЦИОНИСТИЧКУ ПРЕТЊУ: Хезболах формира “сајбер војску” у борби против Израела!

0

Хезболах (Фото: Јутјуб)

У детаљном извештају, објављеном у недељу, речено је да Хезболах тренира “сајбер војску” чији ће се утицај протезати до Залива.

Према извештају који је објавио британски лист, Хезболах је од 2012. одржао обуке за неке појединце током којих су научили како дигитално управљати фотографијама, управљати великим бројем лажних налога на друштвеним мрежама, креирати видео снимке и избегавати цензуру на Фајсбук садржајима.

Оперативци наводно тренирају у неколико земаља, укључујући Ирак, Саудијску Арабију, Бахреин и Сирију.




Према новинама, које цитирају особу по имену Мохамад, потоњи је упозорен на потребу да не говори о свом путовању у Бејрут, где је приметио да су оперативци прошли десетодневни курс у потпуности под надзором камера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од како је завршио своју обуку 2015. године, Мохамад (из Ирака) је послао неколико људи у Бејрут на обуку и помогао да се створе нови тимови професионалаца на друштвеним медијима, наводи лист.




Лист цитира особу која је водила курсеве и тренутно ради са ирачком политичком странком, која је тражила да му се сакрије право име, јер је указао да су ти људи обучени за креирање лажних налога на друштвеним мрежама и медијима и да су „људи које смо послали развили своје вештине у Бејруту и ​​када су се вратили започели су са обуком активиста у Ираку.”

Хезболах није одговорио на ове тврдње; Међутим, треба напоменути да група не дозвољава својим члановима да размењују информације или дају изјаве за медије.



Правда

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *