Директор “Наменске” из Лучана нема за плату радника, али има за базен (видео)

0

(Фото: Нова.рс)

И док генерални директор „Милан Благојевић – Наменска“ Лучани Радош Миловановић, обавештава раднике да ће због тешке економске ситуације изазване епидемијом коронавируса морати да им смањи плату, а неке пошаље на одмор, у исто фабрика становницима ове драгачевске варошице „поклања“ базен за чију реконструкцију је Миловановић дао 250 милиона динара.

Наиме, Миловановић је уторак 4. августа издао саопшење радницима у којем их подсећа да због пандемије фабрика није радила од 30. марта до 4. априла, а да су од 14. до 27. марта поједине радне целине радиле са смањеним бројем радника, и да због тога предузеће не само у том, него и у овом периоду остварује далеко мање приходе.




Додаје да се, без обзира на ту ситуацију, трудио да свим запосленима “задржи постојећи лични доходак” који ће, како каже, сада стицајем новонасталих околности у наредном периоду морати да буде смањен.

Као оправдање за смањење плата, Миловановић наводи “тренутну економску ситуацију у Републици Србији и широм света која је проузроковала овакве услове пословања”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Миловановић, међутим, указује да поједини руководиоци Радних јединица, сектора и служби не схватају озбиљност ситуације, него се “додворавају својим радницима, држе их на послу иако нема потребе за њиховим ангажовањем” што у великој мери, како тврди, оптерећује пословање.




“Због радника који тренутно имају посла и истински раде, и треба да добију пристојну зараду”, Миловановић је руководиоцима радних јединица предложио да вишак радника који нису неопходни пошаљу на коришћење било зарађених сати или неискоришћеног годишњег одмора јер је то, како наводи, у овој “кризној економској ситуацији” једини начин да се “одговорно и јединствено очува колектив”.

Прочитајте још:  Миша Вацић: ВРЕМЕ РАДИ ЗА СРБЕ! Србија да врати своје институције на Косово! (ВИДЕО)

Све би то било у реду, да локални медији нису објавили вест да је “у Лучанима ових дана отворен за посетиоце и фабрички базен у варошици”.

Базен је почео са радом 1. августа, а налази се у центру града, преко пута стадиона ФК Младост, у чијем продужетку је фабрика “МБ Наменска”.




Велики базен за одрасле и мали за децу, репрезентативни ресторан са баштом и сав остали пратећи садржај недавно су реконструисани, а адаптацију је платио управо директор “Наменске” Радош Миловановић.

“Вођен идејом и жељом, генерални директор предузећа ‘Наменске’ Радош Миловановић, одобрио је средства у износу од 250 милиона динара да би се урадила реконструкција и адаптација овог базена”, рекла је на отварању базена ПР “МБ Наменска ” Лучани Милка Јовановић Божић.

Захваљујући томе ми се заиста можемо похвалити да имамо један од најмодернијих спортско рекреативних центара у Србији, рекла је она и напоменула да је то “поклон предузећа МБ Нменска за све садашње и будуће генерације у Лучанима”.

Остаје питање – одакле Миловановићу новац за реконструкцију базена када нема радницима за плате.




Радош Миловановић, пуковник у пензији, “друштвени и природни феномен”, на челу лучанске фабрике “Милан Благојевић – Наменска” налази се од 1982. године. Слови за моћног и утицајног човека, који “ведри и облачи у Лучанима”.

Подсећамо, пре три године у погону Ракетних горива догодила се експлозије барута у којој су погинули радници Миломир Миливојевић и Милојко Игњатовић, а у Основном суду у Ивањици у току је судски процес где је Миловановић првоокривљени, због утврђивања одговорности за ту експлозију.

Прочитајте још:  Турбуленције у ЕПС-у: Радници спремају протест, имају три захтева

Поступак је покренут против још двојице руководилаца фабрике због сумње да су извршили тешко кривично дело против опште сигурности и изазивање опасности необезбеђивањем мера заштите на раду.

Судски процес је дошао у жижу јавности након што су радници фабрике “Наменска“ испред Основног суда у Ивањици, који су одошли да дају подршку директору Миловановућу, увредама засули оца, мајку и сестру настардалог Миломира Миливојевића.

Породица Миломира Миливојевића, која се са Миловановићем спори и по приватној тужби, од поменуте трагедије на мети је оркестрираних напада наручених од стране локалних моћника у Лучанима.

Упркос судском процесу који се води против Миловановића, надзорни одбор фабрике “Милан Благојевић – Наменска” поново га је 3. јула 2020. поставио на челно место тог предузећа.



Нова.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *