Више штете него користи? Kарантин убио на хиљаде људи!

0
(Фото: Pixabay.com)

Kарантин уведен због вируса корона убио је на хиљаде људи који нису могли да дођу до медицинске помоц́и или су избегавали да оду у здравствене установе плашец́и се заразе, открио је званични документ британске владе.

Од вируса корона, према званичним подацима, преминуло је 46.000 људи у Великој Британији. Међутим, последице карантина који је уведен како би било спречено ширење епидемије такође су драматичне, показује документ владине Научне саветничке групе за хитне случајеве. Према тим подацима, на три смрти од вируса корона, долазе две проузроковане последицама карантина.
До почетка маја, како се наводи, у Британији је умрло 16.000 људи који нису могли да добију одговарајуц́и лекарски третман, док је 6.000 преминуло јер се нису јавили лекару из страха да се не заразе вирусом корона. Подаци Министарства здравља и Националног статистичког бироа показују да је преминуло и 10.000 људи који су отпуштени из болница током пандемије.

Саветничко тело британске владе прогнозира да би још 26.000 људи могло да изгуби живот у наредним месецима због мера карантина и рестрикција у здравству.

Kао позитивна страна карантина у документу се наводи то што је, захваљујуц́и њему, сачувано 2.500 живота који би били изгубљени као последица удеса, загађења и других узрока.Sputnjik

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.