Цуцић одликовао Вулина: СВЕ ИДЕ ПО ПЛАНУ! УСПЕШНО СМО ПРИМИЛИ МИЛИОН МИГРАНАТА У СРБИЈУ

0
Вулин (Фото: Министратсво одбране Србије)

Министру одбране и председнику Радне групе за мешовите миграције Александру Вулину додељено је признање “Човек међу људима” Kомесаријата за миграције Републике Србије, саопштило је Министарство одбране.

Преко милион их је ушло у земљу, многи су остали, а неки су продужили даље…

Министру одбране и председнику Радне групе за мешовите миграције Александру Вулину додељено је признање “Човек међу људима” Kомесаријата за миграције Републике Србије, саопштило је Министарство одбране.

Признање, које се, како се наводи, први пут додељује личности која није припадник Kомесаријата, Вулину је уручио комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић током данашњег обиласка прихватног центра за мигранте у Обреновцу.

Вулин је истакао да је за њега велика част што је добио признање “Човек међу људима” и што је први који је то признање добио, а да није припадник Kомесаријата за избеглице и миграције.
“Од ових људи је то огромно признање, то су храбри, вредни људи, то су људи који су били ту у најтежим тренуцима 2015. године, када је дневно у ову земљу улазило и по 10.000 људи, то су људи који нису напуштали своје место ни када је било много теже него данас, који се нису плашили ни болести ни миграната, ни било чега што може да им се деси, који су увек стајали уз своју земљу и уз свој народ…

Ово су људи који су кроз ову земљу провели више од милион миграната, а нису дозволили да се деси ниједан једини озбиљнији инцидент”, поручио је Вулин.
Говорећи о значају признања “Човек међу људима”, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић рекао је да је велика ствар када годинама, мало, “али веома оптерећено предузеће као што је Kомесаријат за избеглице, има подршку човека који без обзира у којој је институцији и дужности, има добар и поштен осећај за то како треба одговорити на небројене изазове у претходних неколико година”.

“Данашње признање није ништа неочекивано, оно је вероватно требало да дође и раније, али смо у овој 2020. години много ствари морали да подредимо пандемијским условима, те тек сада, на овај начин ми одајемо признање Александру Вулину као човеку међу људима”, истакао је Цуцућ изражавајући дубоко уверење да је то признање заслужио својим укупним деловањем.
Цуцић је истакао изузетну сарадњу са Министарством одбране, додајући и да је мало јединица у Војсци Србије са којима нису сарађивали у претходном периоду.

“Још једном, изражавам пуну захвалност и пуно признање за све ово што је свих ових година радио министар Вулин.

Постоје три ствари које никад нису оспорили Србији, а једна од њих за коју нам „скидају капу” је управљање мигрантском кризом, а Александар Вулин је председник те Радне групе, што само по себи говори колико и на који начин се посветио и колико је успешан у томе”, закључио је Цуцић, наводи се.

Вулину је командант Ратног ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић, уручио је 1. августа почасни летачки знак пилота.

Министарство одбране јуче је саопштило да је Вулин добио и Златну плакету за допринос развоју ваздухопловног спорта.(Н1)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.