Тајне службе поседују технологију да вам прочитају мисли а да ви тога нисте свесни

0
ЦИА (Фото: EPA/EFE Olivier Douliery/POOL)

Минд-реадинг Технологија коју користи ЦИА најпре је корисцена и испробана на затвореницима осуђеним на смртне казне, која је невероватна у својим могуцностима да детектује цак и најмање промене у људском размисљању, али и да утице на ток мисли.
Технологија је толико свеобухватна и прецизна да мозе да детектује сваки делић идеје, мисли о којој особа размишља, али и емоције, реакцију рецептора на бол…

Технологија такође омогуцава јасан и прецизан преглед слике коју особа вииди својим очима, као и сваки, цак и најмањи шум који особа чује.
Не постоји шаблон по коме је могуће утврдити на који начин бирају “жртве”, односно људе против којих усмеравају ову технологију, јер су различити по образовању, типу личности, функцији коју обављају у датом тренутку и сл.

Једино што је сигурно је да је могу употребити на било којој особи, а та особа уопште не мора да зна да је технологија против ње коришћена.

У неким случајевима се осим детектовања размишљања користе разни звукови које може чути само особа коме су они намењени, а то су најчешће псовке и понижавања који су унапред програмирани за сваку особу посебно, а који се везују на помисао на одређене ствари, те је помисао на неку ствар, особу, ситуацију окидач да се чује одређени звук.
Ти звукови могу бити прилично гласни, а друге особе не могу чути шта чује особа којој је порука намењена.

Да се не ради о гласовима који долазе из главе, лако се може проверити тако што се ставе чепови за уси. Ово је могуће постићи, јер мисли човека и људски мозак се разликују од особе до особе по фреквенцији на којој се дешавају, што је описао и проф. др Светозар Радишић у својиим књигама.

А осим псовки и увреда користе се разне методе које су креиране од страње психолога. Kрајњи циљ корисцења ове технологије осим прикупљања информација из размишљања и сећања људи је да особу против које је усмерена доведу до лудила и суицидних мисли и идеја.

Обзиром да ова технологија није толико нова, питање је да ли је данас поседује само ЦИА.

Могуће је да су други успели да је развију по узору на њу. Иначе, о минд-реадинг технологији се говори, али је оно што признају да за сада постоји далеко испод онога сто заиста постоји и што се користи.
Справе које се развијају на МИТ-у и другим престизним истраживачким инструцијама далеко су испод онога што поседују тајне слузбе.

Kада се сагледа технологија, може се закључити да је она изузетно напредна у погледу вештачке интелигенције и биг дата анализе, док неки сматрају да су коришћена и магијска деловања.

Такође, доводи се у питање да ли је потребно да особа поседује микрочип, док неки тврде да се све обавља сателитски и да за микрочипом уопште нема потребе.

То је веома забрињавајућа чињеница, јер значи да технологија коју ЦИА поседује може да им омогући да у било ком тренутку знају тачно о чему било која особа на планети размишља, како се осећа, шта види, шта чује…Срђан Станишић за Wебтрибуне.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.