Тотални преокрет епидемије коронавируса: Не знамо шта се дешава!

0
(Фото Пиксабеј)

Главни шведски епидемиолог Андерс Тегнел рекао је да је од почетка јула у Шведској дошло до убрзаног пада броја заражених.

„Али зашто се то догодило тачно у то време и због чега је било тако изненада, мислим да је мало тешко да потпуно то схватимо”, рекао је Тегнел у интервјуу за шведски портал Д Локал.

Он је додао да се чини да пад броја новозаражених није повезан са празницима или неком мером коју су предузеле здравствене власти.
“Верујемо да повећање броја имуних људи у популацији има неке везе с тим, али заиста не знамо тачно”, рекао је Тегнел.

Он сматра да је смањење броја случајева корона вируса у јулу у Шведској показало да је њихова стратегија, према којој је избегнута већина строгих мера које је увела већина земаља, на неки начин успела.

“Бројеви у Шведској показују да може доћи до убрзаног пада броја случајева без затварања”, додао је шведски епидемиолог.

Тегнел је признао да је благо порастао број нових случајева корона вируса током прошле седмице, посебно међу младима.
“Али, чини се да се можемо носити с тим”, рекао је Тегнел.

Он је истакао да је једна од ствари које се сада знају о корона вирусу то да је реч о врло непредвидивој болести.

Према посљедњим подацима, од корона вируса су у Шведској умрле 5.763 особе, скоро пет пута више него у Данској, Норвешкој и Финској заједно.

Откривање и изолација биће кључни за успех или пропаст у сузбијању ширења корона вируса у следећој фази пандемије, оценио је он.Танјуг

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.