Кон: Препоручујемо да деца непрекидно носе маске у школи

1

Предраг Кон (Фото:printscreen RTS)

Ризик поласка у школу је нешто што треба максимално смањити, а то је непрекидно ношење маске, поручио је данас епидемиолог Предраг Кон.

Кон је на конференцији за штампу Кризног штаба на питање да ли је обавезно ношење маске током целог боравка у школи, указао да постоји искуство шта значи ношење маски, и колико то може бити ефикасно, те смањити преношење вируса.

„Пре одласка у школу родитељ треба да буде сарадник и децу не шаље у школу ако има температуру, респираторне проблеме и слично. Када дође у школу дете мора да носи маску и одлази до клупе. Пре него што уђе у учионицу треба да опере руке. Препоручујемо да се маска носи непрекидно, јер је то најбезбедније. Али када дође до клупе, за време слушање часа, може да одложи маску”, објаснио је.




Кон је казао да струка сматра да је најбоље да се непрекидно носи маска, али дозвољава могућност да, када је дете у својој клупи, маску одложи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако почне да говори, одговара, одмах мора да стави маску, што важи и када излази из учионице, било да је у холу, тоалету или другом месту. Током лета треба сви прозори треба да буду отворени”, додао је он.

Колективни спортови, како је казао, не могу бити толерисати, те ће се физичко васпитање одржати уз потребну дистанцу.

„Знамо да и певање може да повећа излучивање вируса, и у том смислу приликом музичког нема певања у хору. Такође, нема скандирања, навијања у неком спорту. То су све ствари о којима ће се детаљно причати првих дана. Биће и наставницима организован посебан вебинар”, најавио је Кон, преноси Танјуг.

Прочитајте још:  Предраг Кон: Деца не преносе коронавирус




Казао је и да би било добро да родитељи успеју своју децу да припреме за нове услове у школи.

Настава за децу од првог до четвртог разреда биће у школама

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да су надлежни, по питању одвијања наставе од септембра, пошли од тога да петина родитеља има децу до 12 година, што је разлог да млађи основци крену у школу.




„Све зависи од тренутног здравља нације. Пошли смо од тога да не очекујемо ванредно стање, када су, као у првом таласу, родитељи деце до 12 година били код куће. Преко 22 одсто је родитеља деце до 12 година, што је довољан разлог да млађи основци на неки начин треба да крену на наставу”, рекао је Шарчевић на прес конференцији.

Он је поновио да ће се настава за децу од првог до четвртог разреда одвијати у школама, уз смањење броја ученика у учионицама и поштовање свих мера.

„Од 1.192 основне школе, 543 њих, или 45 одсто не морају да се деле”, додао је министар.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кон: Препоручујемо да деца непрекидно носе маске у школи

  1. 2009 је плашио ( лагао ) да ће 2 милиона људи помрети у Србији од свињског грипа и тражио да се купи 7 милиона вакцина а нашли су се “само” на 3 милиона.
    Тада је био притисак да се деца у школи вакцинишу вакцином против свињског грипа ( који заправо није још ни пронађена ), војска, здравствени радници … на сву срећу мало ко је примио “вакцину”, здравствени радници намењену њима су једноставно побацали.
    Сврха ове принуде са маскама је генерална проба да се родитељи, просветни радници …навикавају на “дисциплину” чије је крајњи циљ НАСИЛНА ПРОТИВУСТАВНА И ПО МЕЂУНАРОДНИМ ЗАКОНИМА ВАКЦИНАЦИЈА у овом случају користећи школске установе.
    Да је ово са маском “клопка” је доказ да нема контроле квалитета и загађења маски које ће се користити јер им није НАМЕРА да се деца заштите него баш СУПРОТНО да се деци здравље што више наруши. Зашто?
    Па зато што иза ове ујдурме са вакцинама стоји нељудска свест и не само нељудска, него и НЕОРГАНСКА која жели људе уништавати као непожељне инсекте у кухињи, користећи се корумпираним и уцењеним моронима из редова банкара, крунисаних тинтара … СЗО и њихових послушника ( за новац ) као што је ова наказа.
    Брину као о “старима” а нишане бездушно и на децу, зато су заштитници педофилије, педерлука, наркоманије, чедоморства ( абортуса ) …. и свега осталог што слаби, разара људску органску свест и здравље.
    Маске иначе имају честице хемије које доводе до нарушавања ИМУНИТЕТА погледајте прилог минут 21 – 23.
    https://www.youtube.com/watch?v=UKU_dkXLPIA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *