Феноменалан и користан трик: Овако ћете спречити да се одећа скупи или развуче током прања!

0
(Фото: Shutterstock)

У таквим ситуацијама, ни све сузе и бес нису довољни да поправе учињено.

Пре свега, треба да знате да чак и ако сте пратили сва правила за прање одређене врсте гардеробе, може доћи до њеног скупљања или истезања. Највећи кривац томе је материјал од ког је комад одеће направљен. На то како ће одећа одреаговати када је будете опрали, не утичете директно ви. Чак и пре него што је ушла у бутик, гардероба је добила свој печат. Врста влакана, ткање и техника израде, одређују колико ће добро одећа поднети прање.
Сва влакана различито реагују на прање. Природна, попут вуне и памука, подложнија су истезању од полиестера и акрила. Лабавије ткана одећа ће се пре развући од оне која је гушће ткана. Међутим, не треба да будете обесхрабрени, јер постоје начини на које можете изаћи на крај са оваквим изазовима.
Применом правих техника прања, сачуваћете и свој новац и своје живце.

Прочитајте етикету пре него што купите одређени комад одеће. За природна влакна потражите реч „пресхрунк“ – што значи да су влакна претходно скупљена. Неки произвођачи одеће проналазе уштеде у току производње, тако што влакна максимално развлаче не би ли се користило што мање тканине. Међутим, ако су влакна претходно скупљена пре него што је материјал сечен и шивен, неће се скупљати при прању током година.

Додатна смерница је потрага за начином прања одређених одевних предмета. Она вам указују да ли је одевни предмет потребно прати у хладној или топлој води, искључиво носити на хемијско чишћење или се преопручује и циклус машинског сушења у код куће. Такође, када год нисте сигурни коју технику прања да примените, ако се ради о новом комаду одеће користите хладну воду за ручно прање, јер се тако одећа сигурно неће скупити.(Стил.курир.рс/Тхе Спруце)

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.