Глобално закључавање гура 100 милиона људи у екстремно сиромаштво

0

Коронавирус (Фото: Риа)

Утицајем глобалног затварања због коронавируса гура се 100 милиона људи у екстремно сиромаштво, упозорава нови извештај Центра Пулицер за извештавање о кризама.

Чини се да се у извештају кривица пребацује на саму ЦОВИД-19 за економски утицај, али се открива да је стварни кривац „ограничења“ која су поставиле владе као одговор на пандемију.

Из извештаја:

“Са вирусом и његовим ограничењима, до 100 милиона људи на глобалном нивоу може пасти у очајну егзистенцију са само 1,90 долара дневно, наводи Светска банка. То је „знатно испод било какве разумне представе о достојанственом животу“, написао је ове године специјални известилац Уједињених нација за екстремно сиромаштво. А то долази поврх 736 милиона људи који су вец́ тамо, половина од њих су у само пет земаља: Етиопија, Индија, Нигерија, Kонго и Бангладеш.”




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извештај напомиње да је утицај закључавања на сиромашне у земљама попут Индије био “тако нагли и тежак” да је њихова премијерка Нарендра Моди молила за опроштај.

Извештај ц́е подстаћи даљу расправу о томе да ли ц́е се глобално закључавање показати смртоноснијим од самог ЦОВИД-19, с тим да је екстремно сиромаштво директно повезано са смрц́у и скрац́еним животним вековима. Према истраживању које су објавили Лондонски Империјални колеџ и Универзитет Џон Хопкинс, очекује се да ц́е око 1,4 милиона људи умрети од нелечених ТБ инфекција услед закључавања због коронавируса.

Стручњаци су такође упозорили да би стотине хиљада или чак милиони људи могли умрети на дужи рок као резултат закључавања, спречавајуц́и их да се лече од рака и других тешких болести.

Прочитајте још:  Нов поглед на ковид 19: Студија нуди објашњење зашто неки имају тежи исход болести




С обзиром на то да многи од њих, који су потонули у екстремно сиромаштво као резултат закључавања, живе у субсахарској Африци, то би такође могло повећати масовну имиграцију из тог региона у Европу.

“То је правовремено подсец́ање да главну цену закључавања, које фаворизују либерални носиоци политике широм света, нец́е платити људи на Западу, вец́ они који се налазе изнад границе сиромаштва у свету у развоју”, пише Тоби Јанг.

„Захваљујуц́и погрешном ентузијазму западних влада да затворе читаво становништво у своје домове и тако покрену глобалну рецесију, десетине милиона људи ц́е умрети од глади у земљама са малим примањима.“



Превод: Српски Гласник

Извор: Зеро Хедге

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *