Из Грчке поручују: Одговорићемо Турцима!

0

Турска војска (Фото: tsk.tr)

„Турска реакција на споразум Грчке и Египта о успостављању ексклузивне економске зоне показује да Анкара не може да се „помири са европским принципима 21. века и да остаје заглављена у логици употребе силе и претњи“, рекао је грчки премијер Кирјакос Мицотакис поводом ескалације тензија у источном Медитерану.

Грчка није земља која прети другима, али ни земља која пристаје на уцене – рекао је Мицотакис и додао да Атина остаје опрезна, упућује војску и посеже за дипломатијом како би решила проблеме.




– Грчка неће изазивати тензије, али ће одговорити на сваки изазов – казао је он.

Подсетио је да је Грчка потписала споразуме са Италијом и Египтом о зони у Средоземном мору који у оквиру међународног права гарантују напредак и просперитет, преноси АНА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Мицотакис је оценио да то што је Брисел одмах на грчки захтев сазвао ванредни састанак спољнополитичког одбора ЕУ о понашању Турске у источном Медитерану, „потврђује да се то питање не тиче само грчко-турских односа, већ и односа ЕУ и Турске.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *