ВАКЦИНУ ТЕСТИРАЈУ У ТУРСКОЈ И БРАЗИЛУ: За две недеље почиње масовна производња

0

(Фото: Depositphotos)

НА критике са Запада, углавном из САД и Немачке, да су Руси регистровали вакцину прерано, не поштујући до краја процедуру истраживања, у Москви су реаговали спокојно, тврдећи да су примедбе неосноване.
Министар здравља Руске Федерације Михаил Мурашко је изјавио у среду да на Западу критикују брзину прављења руске вакцине, јер их је ухватио страх од конкуренције.

– Осећајући конкурентске предности Русије, на Западу су почели без икаквих основа да критикују нашу вакцину – истакао је министар Мурашко.

Он је објаснио да руски научници нису почели од нуле да праве вакцину, већ су имали велико искуство са вакцином против МЕРС-а и еболе. Због тога су у Институту Николаја Гамалеје у Москви били у знатној предности над осталима. Како сликовито каже директор “Гамалеје” академик Александар Гинзбург – “имали су ракету којој су дали бојеву главу”.




За руску вакцину постоји велико интересовање. Она ће се ускоро тестирати у Турској и више арапских земаља, као и у Бразилу и Аргентини. Посебно су заинтересовани у Бразилу, који је сада на другом месту по броју заражених короном у свету.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да би доказао да верује у ефикасност и безбедност вакцине, министар Михаил Мурашко је рекао да ће он вакцину примити ускоро, дакле овог месеца. За две недеље требало би да почне масовна производња вакцине, а први ће је добити медицинари и просветни радници. До сада су у Русији вакцину примили само добровољци, њих око сто, у војној болници “Бурденко”, као и у Институту при Медицинском универзитету Сеченова у Москви.

Прочитајте још:  Имамо више оболелих лекара него земље у региону заједно

Вакцину ће за масовну употребу производити “Гамалеја”, као и московске компаније “Бинофарм” и “Р-фарм”. Компанија “Р-фарм” потписала је уговор и са британском фирмом “Астра-Зенека”, да њену вакцину производе у Русији.




Иначе, Светска здравствена организација жели да провери податке о испитивањима руске вакцине, како би њени експерти утврдили да ли је поштована процедура, да ли је ефикасна и безбедна. Да то инсистирање СЗО не би звучало као напад на руски научни успех, Русима се честита на свим достигнућима у области истраживања на препаратима против инфекција.

КРИТИКЕ ИЗ АМЕРИКЕ

НАЈЖЕШЋЕ критике руске вакцине стигле су из Америке. Помоћница председника САД Келијан Конвеј изјавила је како Руси заостају у раду на вакцини од Американаца, као и да је у Русији она пробана на малом броју добровољаца. Трампова помоћница је рекла да они праве шест вакцина против короне. Вакцина у САД би требало да буде готова до почетка новембра. Главни амерички инфектолог Ентони Фаучи је рекао да сумња да су Руси испунили све критеријуме за тестирање вакцине, као и да је у САД та процедура знатно строжа. Из Русије одговарају да су они радили на чак 50 варијатни вакцине.




ЗА ДЕЦУ МАЊА ДОЗА

ДИРЕКТОР Института “Гамалеја” академик Гинзбург изјавио је да ће се за вакцинацију деце направити посебна доза вакцине против короне.

– Вакцину коју смо направили прилагодићемо за децу. Биће мања доза, као и различит начин давања – казао је Гинзбург и додао да ће испитивање дечје вакцине почети кад заврше истраживања на свим категоријама одраслих. – Испитивања ће бити у категоријама до 12 и преко 12 година старости. Та вакцина се сигурно неће давати деци пре 2021.

Прочитајте још:  БИЛ ГЕЈТС ПОНОВО РАЗБЕСНЕО ЈАВНОСТ ЗБОГ ВАКЦИНА! Нови коментари милијардера наишли на осуду!



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *