СТРУЧЊАЦИ ПРОГОВОРИЛИ О УТЈЕЦАЈУ ПУШЕЊА НА KОРОНАВИРУС!

1

(Фото: Shutterstock)

У новом броју часописа Journal of Adolescent Health објављена је студија коју потписује троје стручњака који су проучавали повезаност конзумације цигарета у адолесцентској доби, конзумацију електроничких цигарета и пандемију коронавируса.

Истраживање су провели на 4351 испитанику од 13 до 24 године, а утврдили су како се међу онима који су били позитивни након тестирања на САРС-ЦоВ-2 вирус, корисници е-цигарета налазе пет пута чешће него просјечни грађани.

Наводе и како, особа која се заразила вирусом и истовремено пуши е-цигарете за пет је пута више вјеројатно да ће развити симптоме попут кашља, температуре, умора или проблема с дисањем.




“Адолесценти и млади људи морају бити упознати с чињеницом да онај ко конзумира е-цигарете непосредно повећава ризик од вируса јер тако оштећује плућа”, говори Схивани Матхур Гаиха, ауторица студије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Наши подаци показују да адолесценти и млади људи који конзумирају е-цигарете и/или конзумирају никотинске цигарете и е-цигарете у исто вријеме спадају у ризичне скупине обољелих од ЦОВИДА-19”, стоји у закључку студије.



Dnevno

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “СТРУЧЊАЦИ ПРОГОВОРИЛИ О УТЈЕЦАЈУ ПУШЕЊА НА KОРОНАВИРУС!

  1. Pa treba reci da su e-cigarete izmslili demonski strucnjaci noolvog svetskog poretka, da im skinuli sa duvana, jer je utvrdjeno da je duvan najaci antibiotik koji postoji, odatle i ona silna upozorenja da se od duvana dobija kancer, sto naucno nije dokazano, ali zato satanisti iz feme su dozvolili 600 vrsta aditiva, citaj otrova, koje se mogu ubacivati prilikom proizvodnje cigareta. Na osnovu recenog, ko pusi cigarete koje sam zavija, bice zdrav i otporan na vecinu respiratornih bolesti, a ko pusi e-cigarete i ove otrovane od fabrika duvana, nece dugo !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *