Препородиће вашу косу: Домаћи шампон од белог лука је откриће! Ево и зашто!

0

(Фото: Shutterstock)

Kада помислимо на бели лук, помислимо и на његов специфичан мирис који је јак и постојан. Заиста нам није ни пало на пемет да га користимо за косу! Али, ствари се мењају, па тако и на тржишту имамо све више шампона од белог лука, са много лепшим мирисом.

Сазнајте у чему је тајна шампона са белим луком и шта он све може да уради за вашу косу.

Бели лук утиче на опоравак косе

Бели лук даје коси нови сјај и опоравља је из корена. Утиче на бржи раст косе и што је најбитније, коса више неће опадати у великим количинама. Ако нисте задовољни квалитетом своје косе и ако вам се чини да она постаје све тања, да се све више крза и ломи, онда је прави тренутак да мислите о њеном опоравку, док још није касно.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kоса ће поново почети да расте!

Ако сте увидели да ваша коса из неког разлога много опада, а нових власи нема ни на видику, онда размислите о томе да почнете да користите овај природни шампон. Kада га купујете, добро прочитајте декларацију, јер он не сме да садржи парабене и сулфате. Бели лук у себи има антибиотска својства, што значи да ће уништити све бактерије на темену и да ће очистити сву нагомилалу нечистоћу. Kада теме може слободно да дише, нова коса ће моћи да расте.

На овај начин, коса ће постати бујнија, сјајнија и гушћа! Такође, бели лук добро делује и када је перут у питању, може да је отклони за кратко време.

Прочитајте још:  Маска за лице од кромпира: Ублажава надутост и брише флеке и подочњаке као од шале!

Можете га направити и код куће

Ако желите да будете сигурни да ће шампон бити 100% природан, онда је најбоље да га направите код куће. Биће вам потребан један обични шампон који не садржи сулфате и парабене. Можете га пронаћи и у супермаркету, и у апотеци. Природни шампон је база, а осим тога, треба нам и 15 чена белог лука и мало маслиновог или кокосовог уља. Kокосово уље се користи због пријатнијег мириса, али можете да користите и маслиново, без бриге.




Ченове лука треба да обрадите у блендеру. Мешате га са водом, док не добијете ређу, кремасту смесу. Уље ће помоћи да се лук сједини и да се не одваја. У блендер сипајте и шампон, па све добро смиксајте. Сада је остало само да преместите шампон у одређену бочицу и да почнете да га користите.

Kако се користи шампон од белог лука?

Шампон од белог лука, користи се као и обичан. Можете да га употребљавате приликом сваког прања. Ваша коса ће временом постати јача и лепша, а длака ће бити квалитетнија и неће отпасти тако лако!

Kолико је времена потребно за прве резултате?

Искуства говоре да ћете прве резултате видети већ после недељу, две дана. Жене су баш задовољне шампоном од белог лука и ником није деловао неповољно на косу. Заједничко им је то што су стрепиле од тога да ли ће коса мирисати на лук, али истина је да већина шампона у себи има додатак одређених пафема, па је мирис пријатан и не подсећа на бели лук.

Прочитајте још:  Открила је ЧУДЕСАН рецепт: Скините флеке и старачке мрље са руку помоћу састојака из кухиње (ВИДЕО)



(Стил.курир.рс/Могујатосама)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *