Домаћи кокос сладолед против паклених врућина

0

(Фото: Shutterstock)

Ову недељу стварно не треба да проводите поред шпорета и рерне. Храните се лагано, будите у хладовини и пијте много воде. Ми вам представљамо лак рецепт за феноменалан сладолед.

Сви комплексни дезерти због несносних врућина отпадају из игре. На срећу, постоји низ ледених дезерата који олакшавају дуге дане – и не подразумевају провођење времена у кухињи. У ту категорију спада и овај једноставан сладолед од кокосовог млека, који пре сервирања можете умочити у тамну чоколаду, пише 24сата.хр.




Састојци

400 г кокосовог млека

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

100 г шећера

250 мл слатке павлаке

½ кашичице екстракта кокоса

50 г кокосовог чипса




Припрема

Помешајте кокосово млеко, павлаку и шећер па полако загревајте и мешајте како би се шећер растопио. Склоните с ватре и сачекајте пола сата да се охлади. У охлађено умешајте кокосов чипс и екстракт. Прелијте смесу у 10 калупа за сладолед па ставите у замрзивач на пола сата. Затим их извадите, убаците у сваки калуп дрвене штапиће и вратите у замрзивач на најмање осам сати. По жељи их умочите у чоколаду пре сервирања.

Пријатно.



Nova

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *