РУСКИ научници пронашли ВАКЦИНУ против старења, али НЕЋЕ је користити за ПОДМЛАЂИВАЊЕ

0

Фото: Депозитфото

Руски и литвански научници су смислили вакцину против старења.

Стручњаци су пронашли начин да спрече аутоимуна обољења која најчешће настају код старијих људи – између осталог Алцхајмерову и Паркинсонову болест и атеросклерозу.

Успели су да пронађу кривца за аутоимуна обољења.
– У природи постоји неколико биолошких механизама који ограничавају животни век човека – каже Виктор Селедцов, професор Балтијског федералног универзитета у Калининграду. – Један од њих, и вероватно најважнији – имунолошки.




Према речима Селедцова, за аутоимуна обољења и старење су “криви”, између осталог, атаци имуних ћелија Т-лимфоцита. Током живота човека ове ћелије постају аутореактивне: уместо да буду агресивне према спољашњим патогенима, оне нападају ткиво сопственог организма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Виктор Селедцов и његов литвански колега Алексеј фон Дељвиг су разрадили методу лимфоцитарне вакцинације. Ова технологија стимулише природни имунолошки механизам који спречава аутоимуна обољења. Лимфоцитарна вакцинација је већ показала своју ефикасност у лечењу мултипле склерозе и реуматоидног артритиса.




Ова вакцина штити нерве од старења.
– Још један начин борбе с имунолошким старењем је банка за чување имунокомпетентних ћелија. Ове ћелије се узимају од човека док је он још увек млад.

Када он остари, ињекције ових ћелија јачају имунолошку противинфективну заштиту и контролишу старе аутоимуне ћелије. На такав начин оне продужавају живот човека – открива Виктор Селедцов.



Новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *