ВУЧИЋЕВА КОНЦЕНТРАЦИОНА ВЛАДА: Кад, како и у чију корист?

0

Концентрациона Влада коју је као реалну могућност јутрос споменуо Александар Вучић, јесте заправо хет-трик којим би председник Србије поделио одговорност око Косова, спречио кандидатуру Ивице Дачића на председничким изборима и увео Александра Шапића у парламент, осигуравајући на тај начин његову подршку након трке за Београд. Уједно, на овај начин би се опипао и пулс Европе на постојање државе без опозиције.

Док је цела јавност у ишчекивању да коначно сазна да ли ће ико ући у власт са СНС или ће напредњаци управљати државом сами, Вучић је јутрос одиграо на потпуно неочекивану карту и по први пут споменуо концентрациону владу.
“Прва могућност је проста коалиција са једном партијом. Други концепт се односи на неку врсту концентрационе владе и то због ситуације око Косова и Метохије, другог таласа коронавируса који се очекује на јесен и неопходности да се изборимо са проблемима које ствара светска економска криза”, казао је председник Србије и додао да би у том случају имали још једне парламентарне изборе 2022. године.

Шта заправо значи концентрациона Влада већини грађана јесте потпуна непознаница. Шта она представља, које су њене могућности и ограничења и коме заправо одговара, питали смо стручњаке из области политичке аналитике. Програмски директор Цесида Бојан Клачар, каже да се концентрациона Влада уводи из три могућа разлога.Нова.рс

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.