Насловна Православље Ком Богу се моли отац Исаија из манастира Илиње у Шабачкој епархији

Ком Богу се моли отац Исаија из манастира Илиње у Шабачкој епархији

10
(Фото: Борба за веру)

Помаже Бог,

Обраћам се Вашем уредништву са молбом да пренесете моје писмо и утиске неверице и запањености које сам доживео као верник боравећи у манастиру Илињу у Шабачкој епархији.

Већ дуги низ година слушам разноразне приче о манастиру Илињу и оцу Исаији као духовнику који лечи  и чисти несрећне душа од напада демонских..

После низа посета које сам учинио овом манастиру благо је рећи да сам остао шокиран да је владика шабачки Лаврентије дозволио овакав духовни криминал у својој епархији? Да ли је могуће да је владика Лаврентије дао благослов за врачање и вештичарење у манастиру Илињу и лечењу несрећних људских душа литијумом,,,
Прича почиње много година у назад кад је ту боравила или још борави нека фамозна надри лекарка Владислава Семервал која се лажно представља да је доктор неуропсихијатрије… Много година уназад се прича да откако је та женска особа дошла у манастир да отац Исаија не управља тим манастиром већ да главну реч има дотична надри лекарка Владислава…

Дуги низ година смо се и уверавали да кад она уђе у цркву да отац Исаија аминује свему шта она каже. Пошто нас је занимало у каквом радном ангажману је дотична Владислава погледали смо и списак лекара лекарске коморе Србије и нисмо је нашли. Отац Исаија се правдао да она има медицинску праксу у Немачкој. Замолио сам једног мог пријатеља лекара да погледа и у именику лекарске коморе Немачке и ни ту је нема. Фасцинантно је да и печат којим се служила дотична надри лекарка је фалш.

Оно што је још горе када смо погледали којим лековима лечи та жена запазили смо да су ти неуролептици били на црној листи лекова.
 Да ствар буде још гора отац Исаија да би заштитио своју колегиницу отвара амбуланту где дотичну докторку сакрива иза имена еминентног доктора  Томислава Томића али тако да се доктор и дотична никад  не сретну већ једне суботе да ради доктор а друге суботе дотична. Чак је пре неку годину направила хаос лечећи неког дечака из Новог Сада неке породице Вемић где су родитељи претили тужбом против епархије.

Фасцинантно је то да против оца Исаије постоје докази и  досије и у Интерполу и у полицији а и у Епархији Шабачкој и да се све то вешто прикрива.

Па ето питања за оца Мирка за кога смо чули да је архијерејски заменик зашто се ти злочини из тог манастира прикривају??

Питање за оца Мирка Вилотића зашто дозвољава да отац Исаија продаје течни и чврсти литијум и тиме лечи демонизам  наводни код тих  несрећних људи. Да ли отац Мирко зна да литијум могу да преписују искључиво доктори медицине а не отац Исаија који има неки курс хомеопатије.

Пошто је Београд мали град чуло се и да отац Исаија је тако посећивао неке беле магове и учио од њих вештине хипнозе, јер како на пример образложити да он када чита молитву не ставља епитрахиљ на главу верника већ тражи да га верници гледају у очи док он чита њима молитву. Какве су то молебне погаче и ђевреци у које се утисну фотографије па он то посматра у олтару?! Да ли је он продужена рука покојног оца Гаврила?!

О богослужењима и да не причамо на шта то личи.

Дотични отац Исаија је годинама  у назад прикупљао тако разне униформисане људе не би ли га штитили. Својевремено је ту била плејада неких генерала војне безбедносне службе те ови те они. Сад су ту  неки момци из  покрета Левијатан за заштиту животиња. Лепо је то што отац Исаија показује бригу за напуштеним животињама  али кад мало боље загледах ни те животиње нешто не изгледају адекватно збринуте у том манастиру или су и те јадне животиње само параван да се пред народом прикаже као фин човек.
Да не дужим даље постављам питање оцу Мирку да ли то несретни владика Лаврентије зна, да ли је упућен шта му се дешава у манастиру Илињу. Ако зна а ћути онда се то у правној пракси  може окарактерисати као удружени злочиначки подухват има тамо називи  за све те здружене работе криминалне. Да ли то значи да треба кривична пријава да се подигне и против епархије Шабачке обзиром да су против оца Исаије све пријаве неким чудом сторниране?

Надам се да ће управа епархије Шабачке имати разумевања за сва ова питања и дилеме шта се догађа у манастиру Илињу и да ће благовремено упозорити оца Исаију да је мало претерао ако мисли да је Српски народ толико глуп и да нико не зна шта он ради у манастиру.

 Још ће жалосније бити да је све то дозвољено уз благослов владике Лаврентија па се поставља питање ком Богу се служи у епархији Шабачкој. с поштовањем разочарани верник Драгомир из Београда

Борба за веру

10 Коментара

 1. Био сам у манастиру Илиње, 2011. и 2012.-те. Умеју да зараде! Преночиште ужас, 1000-д,! Отац Исаије,наводни егзорциста, тешко је разумљив! Комбинација Руског, Бугарског и нешто Србског језика! Много су гори у често ракламираном, манастиру ПРИВИНА ГЛАВА, крај Шида! “Монах“ Гаврило, ако сам добро упамтио, по сопственој изјави, јак психолог, упечатљив беседник, са цигаром! “Стручњак“ за породична проклетства! Испитује много, да сазна податке, склопи причу за наивне. Долазе из разних крајева и ван Србије! Братија, машина “ДЕ -ЛУКС“ за отимање пара! Набројао је многа имена, да би погодио (безуспешно), неко из породице ми, због “проклетства“, ваљда другог степена! Има их четири-пет, што одређује тарифу за молитву! Заказује нови сусрет, ја сам издалека, прилази “монах“, нуди помоћ,“свети хлеб“ уз новчану накнаду. Платих. Немам довољно новца, 100,е. за кратку молитву, послаћу поштом! Свеће парафинске, папрене цене, “беседу“-“оца“ Гаврила платиш, кусур “немају“, увале ти нешто друго. Брачни пар, други пут дошао, возе ме до Б.г. “морају“ поново доћи због молитве, са умешеним хлебом! Незадовољни су,…Зовем ПАТРИЈАРШИЈУ, критикују ме, упуте на БАЧКУ ЕПАРХИЈУ! И,…“ Где нађе те лопуже? Одвојили су се од С.П.Ц.-ве, преваранти, паре не шаљи!“ …“Духовници…“

 2. Bio sam u Ilinju, u selu Očage i znam oca Isaiju i prilike tamo. „Umeju da zarade“ kažete? Hvala Bogu, najviše na medu i proizvodima sa manastirskog dobra. Za druge stvari se ne naplaćuje, osim možda za pokrivanje troškova. Prenoćište loše? Prijatelju to je manastir a ne hotel, i tamo radnici pomažu bez nadoknade. Ja i ti tamo nismo radili ni dana, zar ne?

  Dalje, da se ne upuštam u stručnost gđe Sermerval, to nisam dublje ispitivao. Ali statistika mi je dobro poznata. More ljudi je Isaiji i Vladislavi zahvalno. Ako su negde omanuli, znam da je loše po tu osobu konkretno, ali eto, Kon i Kisićka su „struka“ pa brate pokloni poverenje kome želiš, legitimna je stvar.

  I, znaš da su Isaiju tužili popovi po podrinju da ne naplaćuje sahrane, krstenja ni svadbe, sečenje kolača niti svećenje vodice? To pouzdano znam. Isaija nije pristao da naplaćuje i pored tih pritužbi kod Lavrentija. I dao je popovima iz okolnih sela da eto, oni dođu u Očage i naplate. Povod je bio jer su se mnogi krštavali i venčavali ne u svom selu, nego u Očagama.

  I tako brale. Verujem da si nezadovoljan. Ali sviraš u tuđu trubu.

  • Čime leči? Pa rečju, lepom rečju što uliva nadu. Leči propolisom. Liturgijom. Leči pogledom, leči stavom, leči homeopatijom, tamjanom, propolisom, medom, mašću od mangulice. Leči zajedničkim ručkom u sofri za 30 ljudi, ikonama leči, leči svetom vodicom, jeloosvećenjem tj osveštanim uljem. Svime leči što je dato nižem i višem sveštenstvu. I,da, zna i da izgrdi, taman kolko za leka

   I ne odgovara ljude od klasične medicine.

 3. Ком Богу служи? Па не служи том „богу“ коме ти сугеришеш, разочарани брате Драгомире из Београда. Многима је помогао отац Исаија. Безбројнима. Ево ти један стих, сигурно си са њим начисто одавно, пошто си човек верник:

  22. А књижевници који бијаху сишли из Јерусалима говораху: У њему је Веелзевул; а он помоћу кнеза демонског изгони демоне.
  23. А он дозвавши их, говораше им у причама: Како може сатана сатану изгонити?
  24. И ако се царство само по себи раздијели, то царство не може опстати;
  25. И ако се дом сам по себи раздијели, тај дом не може опстати;
  26. И ако сатана устане сам на себе и раздијели се, не може опстати, него ће пропасти.
  27. Нико не може отети покућство јакога, ушавши у кућу његову, ако најприје јакога не свеже, и онда ће кућу његову оплијенити.
  Јеванђеље по Марку 3: 22-27

 4. Отац Исаија је излечио, помоћу Божјом, моју пријатељицу која је имала карцином материце у метастаза стадијуму! Лекари је отписали! Тамо се исцелила у Манастиру Илиње! И многи други за које знам из приче…Нпр.једну девојку од шизофреније! Веровали ви или не!!!
  Но, није ни први ни последњи пут, пример у цркви, да нападају онога кога је Бог обдарио многим даровима да помаже људима! И највише су нападали управо сабраћа из цркве! Имамо такав пример код Св.Нектарија!!! Њега су осуђивали и прогањали управо верујући и сабраћа из црквених кругова! А има таквих примера још….

  • A ne. Mi hocemo ISKLJUCIVO svestenstvo koje ne cini cuda nego samo poje o njima. Ovi sto lece, nisu dobri. Zamisli, naplacuju nocenje u konaku umesto da ga finansiraju metalnim novicicima sa taslica 😉

 5. Meni je pomogao nek je ziv i zdrav,neka ga Gospod cuva kao i sve nas,dve godine sam mucila muku sa kandidom izlecio me sa molitvom terapijama posle toga sam ostala u drugom stanju sa suprugom sam 11 godina i nisam mogla da ostanem trudna.Moj divni otac Isajija svaki problem reši…🙏

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.