РЕПТИЛСКИ ВАТИКАН: Пријемна дворана „Павле VI“

0

Званичан назив јој је Пријемна дворана „Павле VI“, по папи Павлу VI, поглавару Католичке цркве од 1963. до 1978. године, који је био, кажу, пристојан папа, иако је био умешан у прикривање и игнорисање сексуалног злостављања младића од стране католичког свештенства. На те „скандале“ је упозорен писмом пречасног Џералда М. К. Фицџералда од августа 1963. године, у коме је посаветован да предузме озбиљне мере – што Павле VI никада (и ништа) није учинио.

Грађевина је на овој фотографији, онако, рекло би се тек чудноватог облика – све док се уз њу не постави фотографија главе поскока:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Обратите пажњу на сличности у облику крова и темена главе змије, љуспастог покрова и коже, и места прозора и змијских очију

Дворану је пројектовао чувени италијански архитекта Пјер Луиђи Нерви. Прима 6 300 верника који ће се сусрести с папом, који се налази на бини испред огромне сатанистичке скулптуре „Васкрсење“ (La Resurrezione) Перикла Фацинија, чија је замисао наводно била да представи Христово уздизање из нуклеарне експлозије:

„Одједном ми је дошла идеја о Христу који проповеда мир већ 2000 година са места на којем се последњи пут молио: гетсиманског маслињака … Имао сам идеју да представим Христа као да поново васкрсава – из великог маслињака, мирног места Његових последњих молитви којег је захватила нуклеарна експлозија. Христ излази из кратера створеног нуклеарном бомбом; грозна експлозија, вртлог насиља и енергије“, каже Нерви у Pericle Fazzini, 74, a Sculptor for Vatican – NYTimes.com

Међутим, гледано из одговарајућег угла, Христова глава личи на главу змије с разјапљеним раљама, спремне да уједе:

Прочитајте још:  Кина својим звездама забранила луксуз, служење гласинама и подстрекавање фанова




И унутрашњост папске пријемне дворане је змијолика, са два отровна зуба изнад сцене. Гледано и са сцене и са улаза за публику, сала неодољиво подсећа на змију, свеједно што неки кажу да је то само илузија и да треба поразмислити о дубљем значењу:

„‘Личи на…’ је варљива ствар. Склони смо да позната нам обличја видимо и у облацима и камењу. Тако и овде. То се зове пареидолија. Фотограф је намерно бирао сочива и углове снимања који ће дочарати слику змије…Нема никаквих змија у дворани. Постоји само једна – на искривљеној слици, јер је слика тако занимљивија.“ – Why does the Paul VI Audience Hall (in Rome/ Vatican City) look like a serpent? And what does this say about the intentions of the Catholic Church? – Quora

Добро. Ево како дворана изгледа с улаза:

Је л’ и то фотографски трик?

Поглед с папске сцене…са још отровних змијских зуба:

Велики витражни прозори с обе стране дворане су такође рептилоидног дизајна: вертикални прорези у овалу (змијског ока):




Симболизам и езотеријско значење

Ватикан је, иако се налази у Риму, суверена држава, која већ на први поглед открива непојамно богатство и мноштво чудноватих симболичних објеката. На пример, чувена Фонтана борове шишарке (Fontana della Pigna) јесте у облику велике борове шишарке, али по многима та борова шишарка у ствари представља пинеалну жлезду, малу жлезду у људском мозгу за коју се верује да је извор духовности.

Из ваздуха гледано, Ватикан личи на огромну кључаоницу – небеских вратију, наравно. Таква архитектура не настаје случајно, поготово не усред Рима, у светској престоници велике архитектуре. Стога је незамисливо да здање чувеног архитекте случајно испадне налик змији, макар Ватикан порицао да уопште постоји таква сличност.

Прочитајте још:  Дијана Будисављевић је део програма RKC-НДХ-Степинца




Независни истраживачи већ годинама разоткривају мрачни симболизам Католичке цркве, посебно истичући симболику и скривена значења и поруке њене архитектуре.

„Јехова посла огромне змије међ народ, и оне уједоше многе, многи Израелац умре. Људи дођоше код Мојсија и рекоше му: ‘Грешили смо, јер говорасмо против Јехове и тебе. Умоли Јехову да змије отера.’ И Јехова мољаше за народ.И Јехова рече Мојсију: ‘Направи огњену змију и стави је на стуб. И биће да ће поживети свако кога је змија ујела, ако је погледа. Мојсије је направио бакрену змију и поставио је на стуб; и бивало је да је поживео свако кога је змија ујела, ако је погледао бакрену змију.“ – Библија

У Библији, змија симболише и мудрост, као у причи о Адаму и Еви, али чешће означава присуство зла:

„Можда је најчешће приказивање змије као непријатеља уопште, а посебно Сотоне.“ – The Meaning of the Snake or Serpent as a Christian Symbol in the Bible | Synonym

Ако овоме придодате приче о крвним линијама илумината и теорију да светска елита припада хибридној раси људи-рептила, и да њени припадници владају моћним институцијама попут Католичке цркве, онда је нормално што Пријемна дворана „Павле VI“ привлачи толику пажњу. У сваком случају, да одише злом – одише. Намерно?

Ево шта о свему томе, детаљно, каже Дејвид Ајк: David Icke Historical Evidence About The Royal Reptilian Bloodlines – YouTube

Превод: Александар Јовановић / Ћирилизовано, на Crunchbangplusplus

ИЗВОР: Inside the Pope’s Reptilian Audience Hall in Vatican City



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *