РУСКИ АНАЛИТИЧАР: У САД су могућа само три сценаријa a jeдан је посебно катаастрофалан

0

Политиколог Јевгениј Сатановски изразио је своја очекивања у погледу будућности Сједињених Држава, које данас пролазе кроз тешка времена. Тешка економска ситуација и неумољива епидемија Ковид-19, која смањује број америчког становништва, створиле су многе проблеме тренутном америчком руководству.

У том контексту, властима је недостајало само народних немира, којима није требало дуго да почну. Расни нереди који су се одиграли широм земље због овог инцидента и даље се настављају.
Сатановски сматра да је сценарио заустављања свих нереда мало вероватан и да је вероватније да ће тренутни процеси довести до избијања грађанског рата у Сједињеним Државама.

Штавише, подједнако успешно овај сукоб може и да води до колапса САД-а, што се види по осипању моћи и сукобу не само са противницима попут Кине и Русије него и са савезницима попут ЕУ.
Наредна опција за Вашингтон може бити покушај организовања „победничког рата“ са неким спољним непријатељем. Тренутно су Русија, Иран и Кина погодни за ову улогу.

Тренутни председник Доналд Трамп неће предузети такав корак, јер је свестан опасности. Међутим демократе, ако дођу на власт, могу покушати да примене овај сценарио.Вебтрибуне

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.