Европска унија подржала протесте у Белорусији

1

Протести у Минску /Фото; Унион)

Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ подржао је протесте који су јуче одржани у Белорусији, наводи се на његовом налогу на Твитеру.

„Стотине хиљада Белоруса данас је изашло на мирне протесте, захтевајући ослобађање политичких затвореника, кажњавање одговорних за полицијско насиље, као и праве изборе. ЕУ подржава белоруски народ“, наводи се у саопштењу.




Раније је француски председник Емануел Макрон изјавио да би Европска унија „требало да настави да мобилише подршку стотинама хиљада Белоруса који се мирно залажу за поштовање њихових права, слобода и суверенитета.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

​Јуче су у главном граду Белорусије, као и у многим другим градовима широм земље, одржани мирни протести противника актуеле власти. Истовремено је одржан и митинг подршке председнику Александру Лукашенку. Полиција је саопштила да јуче није било инцидената нити хапшења у Минску.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Европска унија подржала протесте у Белорусији

  1. Неспорно да је Лукашенко диктатор и да у Белорусији постоји озбиљан простор за демократске промене, али чим се у процес меша ЕУ цела ствар добија потпуно другачије значење. На примеру бивше СФРЈ показало се да ЕУ не занима апсолутно никаква демократија, није их брига за народ и да је њихов једини циљ економско поробљавање. Уништавање индустрије и финансијског сектора, ширење утицаја њихових банака и компанија, отимање природних ресурса кроз апсурдно огромно задуживање. Ако се између два зла бира мање, подршка Лукашенку је потпуно рационалан избор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *