Путин одговорио Меркеловој: неприхватљиви било какви покушаји спољног мешања у унутрашње послове Белорусије

0
владимир путин

Владимир Путин (Фото: РИА Новости / Алексей Никольский)

Немачка канцеларка Ангела Меркел и руски председник Владимир Путин разговарали су телефоном о ситуацији у Белорусији, саопштила је прес-служба кабинета министара Немачке.

„Канцеларка Ангела Меркел данас је разговарала телефоном са председником Русије Владимиром Путином. Разговарали су о ситуацији у Белорусији након председничких избора, који су одржани 9. августа. Канцеларка је истакла да се белоруска влада мора суздржати од примене насиља над мирним демонстрантима, да што пре треба ослободити политичке затворенике и ступити у национални дијалог са опозицијом и друштвом у циљу превазилажења кризе“, наводи се у саопштењу.




Кремљ је саопштио да је разговор обављен на иницијативу Берлина. У разговору, како се наводи, „изражена је нада у брзу нормализацију ситуације у земљи“.

Руска страна је нагласила да су неприхватљиви било какви покушаји спољног мешања у унутрашње послове Белорусије, који воде ка даљој ескалацији кризе, саопштено је из Кремља.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, протести у Белорусији већ седам дана не јењавају. Они су почели одмах након објављивања резултата председничких избора на којима је победио Александар Лукашенко са више од 80 одсто гласова.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *