Тиодоровић: Деца ће носити маске више као украс

1
(Фото: LEMOINE / BSIP / Profimedia)

„Свака маска је у сваком случају веома велика ствар за заштиту од ширења ове инфекције. Нема разлога да од тога правимо проблем, деца ће користити ону маску коју им набаве родитељи и која им највише одговара и коју могу да носе више као украс, али и као заштиту“, поручио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић гостујући на РТС-у.

На питање какве маске деца треба да носе, Тиодоровић је рекао да треба да будемо објективни и да људи користе маске које могу да нађу и да набаве.

Бранислав Тиодоровић је, гостујући у Јутрањем програму РТС-а, рекао да сви морамо помоћи да школе почну нормално да раде, да се деца врате у школске клупе, посебно деца из најмлађих разреда, јер је за њихов развој посебно битно да крену са позитивним односом према школи.
– Ово је преломни тренутак у укупном односу према епидемији и нашег становништва, пре свега родитеља и просветних радника, али и свих нас – рекао је Тидоровић.

Нагласио је да уколико би дошло до неких промена и евентуално новог пика и повећања опасности од ширења епидемије, онда би прекинули одлазак у школу и прешли на онлајн наставу.
Указао је да ризике треба смањити на најмању могућу меру и да се све мере морају спроводити.

– Мислим да нам ова тренутна ситуација показује да се доста добро крећемо према једном бољем решењу, уколико бисмо успели да очувамо тај однос који сада има становништво према епидемији и спровођењу свих заштитних мера, онда бисмо могли да створимо услове за добар почетак школске године – додао је Тидоровић.РТС

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.