ДОЛАЗАK МИГРАНАТА УЗИМА СВОЈ ДАНАK… ИЗГЛЕДА ДА ШВЕЂАНИ НЕЋЕ ВИШЕ БИТИ ТАKО „ПЛАВИ“!

3

Мигранти (Фото: Printscreen/Youtube)

У Шведској је основана Арапска странка, званично, да би бранила права арапског становништва.

Странка је обећала да ће помоћи интеграцији и „заштити права Арапа“, а негирала је тврдње да ће „арабизирати Шведску“.

Према званичној интернет страници странке, партија има „социјалистичку оријентацију са одређеним капиталистичким елементима“ наглашавајући да је „секуларна странка и да представницима није дозвољено ношење било каквог верског симбола или одеће“.




Циљеви странке су борба против „искључености, забринутости због будућности, поделе и недостатка осећаја за заједницу“, а обавезали су се да ће смањити „криминал и незапосленост у циљној групи“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очекује се да ће детаљан манифест странка објавити у септембру, али је за сада изнето неколико услова за чланство.

Услови укључују арапску позадину најмање једног родитеља из неколико генерација, шкловање на неком од шведских факултета и да је особа без криминалног досијеа.




Ипак, Раша тудеј наводи да је најмање један члан странке осуђиван, то је мушкарац стар 33 године из Малмеа који је 2017. године осуђен због узнемиравања, али та странка опорава тежину тог кривичног дела.

Да би избегла системску дискриминацију, Шведска не прави демографске статистике према етничкој припадности, али је на почетку деценије у Шведској било 155.000 људи арапског порекла, што је 1,5 одсто становништва.

Миграције у Шведску драстично су се повећале током последње деценије.

Чак 163.000 азиланата већином са Блиског истока и Северне Африке стигло је само у 2015. години.

Попис становништва требало би да буде спроведен 2’21. године што би могло осветлити значај и потенцијални утицај који нова арапска странка може очекивати у Шведској у наредним годинама.

Прочитајте још:  Русија: Мигрантима забрањено да возе јавни превоз



(Медији)

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ДОЛАЗАK МИГРАНАТА УЗИМА СВОЈ ДАНАK… ИЗГЛЕДА ДА ШВЕЂАНИ НЕЋЕ ВИШЕ БИТИ ТАKО „ПЛАВИ“!

  1. Jadne svedjanke, zeljne seksa zbog impotentnih svedjana. Grci, nasi i turci nisu mogli da ih zadovolje, sada ce muslije sve da poprave. Svedjanke uveliko dizu noge i osnivaju organizacije sa muslimancinama sa parenje !

    1. Немој да се ругаш Швеђанкама, јер оне су ипак беле! Осим тога културолошки су ти уз све разлике ипак ближи Швеђани него Арапи! Све што се дешава у Шведској је рецепт за целу Европу, а то значи и Србију, зато немој превише да се радујеш јер у последње време више Арапа долази у Србију него у Шведску и такође силују и пљачкају, а поједине српкиње им такође, како ти кажеш, шире ноге! То што се са мигрантима дешава у Европи, никако није добро за Србију!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *