Милан Брдар: Национализам је имуни систем сваке државе

0

Милан Брдар

У 28. епизоди емисије Дијалог разговарали смо са Миланом Брдаром, универзитетским професором и некадашњим председником Српског филозофског друштва.

Зашто је појединцима засметало именовање земунске улице по Благоју Јововићу и да ли међу интелектуалцима у Србији постоји хрватски лоби? Може ли у ери националних држава преживети земља која у потпуности одбацује национализам? Да ли је мултикултурализам пропао пројекат? Хоће ли Европа успети да преживи мигрантску најезду људи другачијег социо-културног профила који не желе да буду асимиловани у европску културу? Да ли је за идентитетско лутање данашње Србије одговорна идеја југословенства или комунизам? Које су последице Француске, а које Октобарске револуције? Може ли се европска филозофија поделити на моралистичку и реалистичку? Кад је почела пропаст српске кинематографије?

О овим и бројним другим занимљивим темама у 28. епизоди емисије Дијалог разговарали смо са Миланом Брдаром, универзитетским професором и некадашњим председником Српског филозофског друштва. Емисија је снимљена 12. јула у нашем студију у Београду.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нови стандард

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *