Милан Брдар: Национализам је имуни систем сваке државе

0
Милан Брдар

У 28. епизоди емисије Дијалог разговарали смо са Миланом Брдаром, универзитетским професором и некадашњим председником Српског филозофског друштва.

Зашто је појединцима засметало именовање земунске улице по Благоју Јововићу и да ли међу интелектуалцима у Србији постоји хрватски лоби? Може ли у ери националних држава преживети земља која у потпуности одбацује национализам? Да ли је мултикултурализам пропао пројекат? Хоће ли Европа успети да преживи мигрантску најезду људи другачијег социо-културног профила који не желе да буду асимиловани у европску културу? Да ли је за идентитетско лутање данашње Србије одговорна идеја југословенства или комунизам? Које су последице Француске, а које Октобарске револуције? Може ли се европска филозофија поделити на моралистичку и реалистичку? Кад је почела пропаст српске кинематографије?

О овим и бројним другим занимљивим темама у 28. епизоди емисије Дијалог разговарали смо са Миланом Брдаром, универзитетским професором и некадашњим председником Српског филозофског друштва. Емисија је снимљена 12. јула у нашем студију у Београду.Нови стандард

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.