Kакве су нам мисли, баш такав ће нам бити и живот: Ова прича је чист доказ!

0

(Фото: Пиксибај)

Све што нам се догађа у животу је одраз онога што се крије у нама. Чињеница је да у окружењу 80 посто онога што видимо је одраз наших осећања и тренутног расположења. Ствари перципирамо онако како ми желимо, односно у складу са тим како се осећамо.

Ана је поделила две приче које доказују ове тврдње:

“Сећам се једног дана када сам отишла са две пријатељице у продавницу која се налазила у суседном граду. Једна је говорила како су ту цене високе (што је и било заиста тачно), док је друга пријатељица била убеђена да ће наћи барем нешто на снижењу. Управо тако је и било, она је нашла пуно производа са промотивним ценама и успела да уштеди доста новца.”




“Често одлазим на различите музичке фестивале и волим да разговарам са занимљивим и креативним људима које тамо сретнем. Од њих често чујем како на ове манифестације долазе само они који пуно пију и користе наротике, а не уживају у музици и како немају са ким да се добро проведу. Али постоје и они који тврде да су то само празне приче и да на фестивале увек долазе само они који уживају у квалитетном звуку. ”

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

И у првом и у другом примеру постоје различита мишљења и она одговарају стварности, али свако од њих је изабрао стварнос у коју жели да верује. Увек имамо избор да променимо правац у ком гледамо и начин на који перципирамо ствари. Положај који заузмемо ће одредити и на какве ситуације и људе ћемо наилазити.

Прочитајте још:  Како Линглонг мења живот Зрењанинаца: Њиве прве класе иду и до 10.000 евра, тржиште некретнина експлодирало

Kакав став према животу заузмемо, он ће нам тако и вратити, ништа боље, нити лошије од тога. Позитивне мисли су кључ среће и успеха. То правило важи за сваки сегмент живота. Онај ко кука над својом судбином никад ништа лепо неће ни искусити у животу. Док ће она особа која у животу примећује само позитивне ствари имати увек осмех на лицу.

Kако можемо да променимо поглед на свет и фокусирамо се само на позитивне ствари?




Врло је важно да изађете из рутине на коју сте навикли. Пробајте да мењате мале ствари. Почните да шетате, слушајте нову музику, идите на нова места. И сваког дана помислите барем на једну лепу ствар која вам се десила.

Ум се тренира, не може се преко ноћи променити поглед на свет, за то је потребно време, али је могуће уколико сте упорни.

Ако сваког дана помислите на једну лепу ствар која вам се догодила, то ће вам прећи у навику, а на крају ће позитиван став постати ваш начин живота.



Still

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *