Kакве су нам мисли, баш такав ће нам бити и живот: Ова прича је чист доказ!

0
(Фото: Пиксибај)

Све што нам се догађа у животу је одраз онога што се крије у нама. Чињеница је да у окружењу 80 посто онога што видимо је одраз наших осећања и тренутног расположења. Ствари перципирамо онако како ми желимо, односно у складу са тим како се осећамо.

Ана је поделила две приче које доказују ове тврдње:

„Сећам се једног дана када сам отишла са две пријатељице у продавницу која се налазила у суседном граду. Једна је говорила како су ту цене високе (што је и било заиста тачно), док је друга пријатељица била убеђена да ће наћи барем нешто на снижењу. Управо тако је и било, она је нашла пуно производа са промотивним ценама и успела да уштеди доста новца.“
„Често одлазим на различите музичке фестивале и волим да разговарам са занимљивим и креативним људима које тамо сретнем. Од њих често чујем како на ове манифестације долазе само они који пуно пију и користе наротике, а не уживају у музици и како немају са ким да се добро проведу. Али постоје и они који тврде да су то само празне приче и да на фестивале увек долазе само они који уживају у квалитетном звуку. “

И у првом и у другом примеру постоје различита мишљења и она одговарају стварности, али свако од њих је изабрао стварнос у коју жели да верује. Увек имамо избор да променимо правац у ком гледамо и начин на који перципирамо ствари. Положај који заузмемо ће одредити и на какве ситуације и људе ћемо наилазити.

Kакав став према животу заузмемо, он ће нам тако и вратити, ништа боље, нити лошије од тога. Позитивне мисли су кључ среће и успеха. То правило важи за сваки сегмент живота. Онај ко кука над својом судбином никад ништа лепо неће ни искусити у животу. Док ће она особа која у животу примећује само позитивне ствари имати увек осмех на лицу.

Kако можемо да променимо поглед на свет и фокусирамо се само на позитивне ствари?
Врло је важно да изађете из рутине на коју сте навикли. Пробајте да мењате мале ствари. Почните да шетате, слушајте нову музику, идите на нова места. И сваког дана помислите барем на једну лепу ствар која вам се десила.

Ум се тренира, не може се преко ноћи променити поглед на свет, за то је потребно време, али је могуће уколико сте упорни.

Ако сваког дана помислите на једну лепу ствар која вам се догодила, то ће вам прећи у навику, а на крају ће позитиван став постати ваш начин живота.Still

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.