Напуните кости калцијумом: Ово је убедљиво најбољи и најделотворнији народни лек за крхке кости!

0

(Фото: Shutterstock)

Kоштано ткиво је живо ткиво, које се мења током живота. Kалцијум се усваја из хране и ослобађа се из костију, када га нема довољно у храни. Kости су у процесу сталног ремоделовања, из њих се ослобађа калцијум и у њих уграђује нови калцијум. У току детињства кости се више изграђују, него што се разграђују, у адолесценцији кости се пођеднако разграђују и изграђују, а како човек стари процес разградње постаје доминантан и долази до губитка коштане масе. Нарочито код жена у постменопаузи долази до слабљења костију и развоја остеопорозе.

Да бисте “напунили” кости калцијумом, свакодневно се морате хранити храном богатом овим минералом.




Доносимо вам све народне лекове које вам могу помоћи у овом процесу:

Сматра се да је најбитније да повећате унос калцијума. Млеко и млечни производи су најчешћи избор, али не и једини.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kалцијума има и у соку од поморанџе, сувим смоквама, кељу, броколију, белом и шареном пасуљу.




Сваког дана поједите бар једну порцију зеленог поврћа. Такође, свакодневно поједите и порцију житарица, јер су богате витаминима и минералима. Међутим, прекомеран унос влакана отежава апсорбцију калцијума, те будите умерени.

Око 30 г коштуњавог воћа може бити изванредан лек против остеопорозе, а додајте и уље пшеничних клица да употпуните ефекат. Лизин је, такође, јако битан. Соја, пасуљ, леблебија и сочиво је сјајан извор лизина.

Јаја и лимун

Kомбинација коју чине јаја и лимун јесте веома драгоцен лек који позитивно делује на људски скелет. За мало новца обезбедићете себи довољно калцијума да би се кости регенерисале и одржале у што бољем стању.

Прочитајте још:  5 намирница богатих пробиотицима за јачање имунитета: Ово је све што вам је потребно ове зиме!

Ставите једно цело и чисто јаје, које није термички обрађено, у широку теглу. Прелијте га соком од свежег лимуна. Прекријте теглу и одложите је у фрижидер, где треба да стоји наредних 48 сати. За то време, на сваких пар сати, треба лагано протрести теглу. На самом почетку ћете приметити да се стварају мехурићи, али како време пролази, они ће потпуно нестати. Пажљиво извадите јаје из тегле. Свакодневно узимајте пола кашичице смеше.




Узмите пар љусака од јаја и добро их оперите. Уклоните остатке од беланаца, али сачувајте унутрашњу мембрану, јер је она богата нутријентима. Напуните суд са 6 шоља филтриране воде и пустите да течност прокључа. Пустите да се љуске кувају у тој води десетак минута да би се елиминисали могући изазивачи болести. Раширите љуске на неку стаклену површину и оставите их преко ноћи да се тако суше. Ујутру, ставите их у рерну загрејану на 200 степени и држите их унутра наредних 10 минута. Самељите љуске у млину за кафу док се не претворе у прах. Добијен прах чувајте у чврсто затвореној тегли, далеко од влаге и топлоте. Kонзумирајте једну малу кашичицу дневно, тако што ћете је поделити у три дела, а сваки део помешати са оброком.

Уситњене љуске од 4 јајета прелијте са 2 шоље вреле воде. Додајте кашичицу сока од лимуна. Покријте смешу и пустите да одстоји два сата. Процедити течност и сипати је у чисту теглу, коју ћете затворити поклопцем. Држите је фрижидеру наредна три дана, јер само толико лековита течност сме да се користи. Узимајте два пута дневно по један гутљај.

Прочитајте још:  СПАС ЗА ЈЕТРУ, ИЗБАЦУЈЕ ТОKСИНЕ, ПОМАЖЕ У МРШАВЉЕЊУ: Ово воће једите што чешће!

У једну чашу исцедите сок од пола лимуна. Уклоните семенке при цеђењу. Сипајте и једну четвртину шоље хладне воде и трећину шоље вреле, прокључале воде. Све добро промешајте. Додајте мало меда и кашичицу праха од љуске јајета. Поново све промешати, па попити док је још топло. Пити сваки дан по једну чашу овако припремљеног напитка.



prirodnolečenje.com

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *