ПЛАМЕН НЕМИРА СЕ РАШИРИО ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ: Протести у Израелу не јењавају! Хиљаде демонстраната пред резиденцијом Нетањахуа

0

Бењамин Нетањаху (Фото: EPA/ ABIR SULTAN)

На хиљаде демонстраната окупило се и јуче испред резиденције израелског премијера Бењамина Нетањахуа, на протестима којима трају читаво лето и који не губе на интензитету.

Демонстранти захтевају оставку израелског премијера док му се суди због оптужби за корупцију. Лоше поступање владе у борби против пандемије корона вируса након првобитног успеха изазвало је додатно незадовољство учесника протеста. У уторак би коалициона влада требало да постигне договор о плану буџета уколико жели да избегне нове изборе који би били четврти по реду у току ове године.




Игоришући савете полиције о одабиру алтернативних рута, демонстранти су прошетали главним улицама кроз одређене делове Јерусалима како би стигли до Нетањахуове резиденције.

Испред премијерове куће, они су носили балоне са размрљаним главама Нетанијахуа и његовог бившег коалиционог партнера, садашњег ривала, Бенија Ганца, махали заставама Израела и заставом једног ог локалних протестних покрета и носили транспаренте на којима је писало “Балфор је у нашим рукама” и “Министар криминала”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Израелска полиција је саопштила да је ухапсила неколико демонстраната због кршења јавног реда и мира и напада на службенике органа реда.

Нетањаху је прошле недеље објавио споразум о посредовању Сједињених Држава у покушају нормализације односа са Уједињеним Арапским Емиратима, међутим, овај потез није умирио демонстранте. Изралески премијер, који је одбио да да оставку док траје суђење против њега, тврди да су протести дело левичара и медија.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *